Regjeringsforhandlingene

Forhandlingene er startet på Jeløy. Trine Skei Grande, Erna Solberg og Siv Jensen utenfor forhandlingslokalet ved Hotell Jeløy radio.
Forhandlingene er startet på Jeløy. Trine Skei Grande, Erna Solberg og Siv Jensen utenfor forhandlingslokalet ved Hotell Jeløy radio. , Foto: Mona Lindseth

 

Før landsstyrets råd om å gå inn i forhandlinger om ei regjeringsplattform advarte Andøy Venstre om å gå inn i ei mindretallsregjering der Frp inngår og de hadde to krav:

1. Vern av Lofoten/Vesterålen/Senja

2. Fortsatt MPA-drift på Andøya (Andøya militærbase opprettholdes – delt løsning)

Imidlertid – når Venstre i dag har satt seg ned sammen med H og Frp for å forhandle om regjeringsdeltakelse kan det derfor være greit å reise spørsmål om hva Venstre bør satse på.

Vern av Lofoten/Vesterålen/Senja er en selv følge. Her finnes ingen slingringsmonn.

Venstre har utdanning/skole på sin prioriteringsliste. Men – det har «alle» – både H og Frp om enn med litt forskjellige innfallsvinkler. Derfor vil ikke Venstre utgjøre noen vesensforskjell her. Hvem som blir minister betyr lite når politikken går i riktig retning.

Men et departement der Venstre vil gjøre en stor forskjell er Forsvarsdepartementet (FD). De tre store (AP, H og Frp) utgjorde forsvarsforliket, som bl.a. flytter tyngdepunktet fra nord til sør. Dette er ikke folket enig i.

En uredd forsvarsminister fra Venstre vil her kunne utrette mye og være en tydelig forskjell fra det vi har sett de siste årene. Vår kandidat til posten – Ola Elvestuen – har dessuten høy forsvarsfaglig kompetanse som en av få politikere med forsvarets høyskole.

Til slutt – miljø og kultur er jo Venstredepatementer.

Andøy Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 6 år siden.**