Venstre støtter frisbeegolf i Ullensaker

Foto: jessheimpuls.no. Sturla Hallås er listekandidat for Venstre i Ullensaker til valget neste år.

Ullensaker har et rikt kultur- og idrettstilbud med mange flotte og nye anlegg, men når det gjelder både organiserte og uorganiserte lavterskeltilbud som innbyr til fysisk aktivitet er det fortsatt en del å gå på.

Sturla Hallås syns det nå er på tide med litt mer fokus på tilbud til de som ikke driver organisert idrett, men ønsker seg et fritidstilbud hvor de kan komme seg ut, være sosiale og ta vare på helsa. – Det er ikke alle som syns det er like festlig å bare gå på tur, sier Hallås, som i tillegg til å sitte i styret i Ullensaker Venstre også er primus motor i Jessheim Frisbeegolfklubb.

I parken som tilhører den helt nybygde Jessheim Videregående skole er det etablert en parkbane for frisbeegolf. Sporten er et satsingsområde i fylkeskommunen, og på Øvre Romerike er det etablert baner på Nannestad og Eidsvoll videregående skoler, i tillegg til den helt nyåpnede i parken på Jessheim.

Frisbeegolf med sin sosiale profil er et godt alternativ som favner bredt. Derfor ønsker Ullensaker Venstre å støtte Jessheim Frisbeeklubbs arbeid for å få etablert et større 18-hullsanlegg i kommunen. Jernbanemarka – et område i Jessheimmarka sør for sentrum – er et alternativ som utredes. – Billigere idrettsanlegg skal du forresten lete lenge etter, poengterer Hallås, og han minner om kulturdepartementets bevilgning til lavterskelidretten i årets budsjettforslag.

Sturla Hallås har holdt på med denne idretten siden 1985, og sier: – Det er få steder jeg har hatt så varierte opplevelser og skaffet meg så mange gode venner som på frisbeegolfbaner rundt omkring. Det er en idrett uten dommere, hvor spillerne både dømmer og hjelper hverandre uavhengig av kvalitet. Her finner du all slags folk, og alle sammen er bra, understreker Hallås.

Ullensaker Venstre vil foreslå frisbeegolfbane i Jernbanemarka i arbeidet med Ullensakerbudsjett for 2019.

https://jessheimpuls.no/2018/10/11/jessheim-har-fatt-egen-golfbane/