Ikke rør abortloven

Demonstrasjonstog Venstre og UV, «Foto:Ksu Venstre»

Lørdag gikk et stort demonstrasjonstog i Kristiansund, og Ragnhild Helseth var en av appellantene under fanen «Ikke rør abortloven»

Det var stor oppslutning om demonstrasjonen. Fem politikere fra flere partier holdt appell. For Venstre holdt varaordfører Ragnhild Helseth sin appell som er gjengitt nedenfor. Også Unge Venstre holdt appell ved Kristian Hoseth Birkeland.

Det var SVs Line Karlsvik som hadde tatt initiativ til demonstrasjonen i Kristiansund. I tillegg til Venstre, UV og SV deltok Ap og Rødt, alle med egne appeller.

APPELL v/ Ragnhild Helseth

Retten til selvbestemt abort er grunnleggende for å sikre kvinners frihet.

Venstre er krystallklar på at abortloven må ligge fast.

Den norske abortloven fra 1978 er et kompromiss som det over lang tid har vært bred oppslutning om, noe som har gjort at vi i all hovedsak har unngått harde fronter i abortsaken i Norge siden da.
Det er jeg glad for, og slik håper jeg at det skal være fremover.

Jeg ønsker velkommen en større offentlig debatt om medisin, etikk og bioteknologi, menneskeverd og diskriminering – i hele sin bredde. Det trenger vi.

Venstre har aldri åpnet for å gjøre abort til et forhandlingsspørsmål. Det har ikke FrP heller.

Venstres partileder Trine Skei Granda sa allerede 18 oktober: -For Venstre ligger prinsippet om kvinners rett til selvbestemt abort og rammene rundt abortlovgivningen fast.

Min appell i dag: – Ikke rør abortloven!

* * *

Venstre og Unge Venstre i demonstrasjonstog
Unge Venstres Kristian Hoseth Birkeland holder appell på Rådhusplassen
Demonstrasjon Ikke rør abortloven!
Ragnhild Helseth etter appell