Stein Ove Bergs Minnepris 2018

Bilde av Emma Steinbakken og Stein Vegar Leidal i forbindelse med utdelingan av Stein Ove Bergs Minnepris for 2018.
Stein Vegar Leidal (t.v) har overrakt Stein Ove Bergs minnepris for 2018 til 15 år gamle Emma Steinbakken fra Jessheim. (Foto: Roger Axelsson)

Venstres ordførerkandidat i Ullensaker, Stein Vegar Leidal, tok i sommer initiativ til opprettelsen av et minnefond for visekunstneren Stein Ove Berg fra Kløfta.

– Jeg synes vi i hjemkommunen har vært alt for beskjedne når det kommer til å hedre Stein Ove, sier Leidal

Under overrekkelsen i kommunestyresalen på tirsdag 11. desember, sa Leidal følgende:

– Kløftas, Ullensakers, Romerikes og hele Norges Stein Ove Berg ville ha fylt 70 år 22. desember – dersom han hadde fått leve. Stein Ove etterlot seg en uvurderlig viseskatt, og dessuten lyrikk og andre tekster som fortjener oppmerksomhet.

Han fortsatte med:

– I jubileumsåret har det allerede vært avholdt flere minnemarkeringer, og det jobbes godt med å få på plass flere permanente minner over den sannsynligvis største kulturpersonen vår region har fostret i moderne tid. Stein Ove Bergs Minnefond er under stiftelse, og vi som står bak dette initiativet, Rune Storsve fra Eidsvoll og Stein Vegar Leidal fra Jessheim, retter en stor takk til ordfører Tom Staahle i Ullensaker som har gjort det mulig å dele ut en pris i jubileumsåret gjennom en bevilgning fra ordførerens pott.

Årets vinner av Stein Ove Bergs Minnepris 2018 er Emma Steinbakken fra Jessheim.

Mange la merke til Emma Steinbakken da hun spilte hovedrollen i musikalen Annie i fjor. Både tilstedeværelsen på scenen, formidlingsevnen og ikke minst STEMMEN! Så viser det seg altså at jenta også har musikk i seg – og gode tekster i tillegg! Låta «Not gonna cry» ble sluppet i høst, og NRK P3 utropte den til «Ukas utvalgte».

Vi gleder oss til å høre mer fra deg, Emma, og til å oppleve deg på scenen til sommeren.

Gratulerer og lykke til!

Fra seremonien i rådhuset. Fra venstre: Stein Vegar Leidal, Emma Steinbakken og ordfører Tom Staahle. (Foto: Ullensaker Høyre)