Besøk på Hammerbakken skole

Guri Melby (nr. to fra venstre), Solveig Schytz (nr. 3 fra venstre) og Ole Andreas Lilloe-Olsen (nr. 4 fra venstre) på besøk hos Hammerbakken skole med aksjonsgruppen "Ja til å bevare Hammerbakken skole", foto: Johan Malvik

I juni 2018 vedtok kommunestyret å legge ned Hammerbakken skole, som foreldrene lenge har kjempet for å bevare.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**

Vedtak om nedleggelse

Stortingsrepresentant Guri Melby dro onsdag 27. februar på besøk til Hammerbakken skole på Kolsås, sammen med Solveig Schytz, førstekandidat for Viken Venstre, og Ole andreas Lilloe-Olsen, som er gruppeleder for Bærum Venstre og 2. kandidat i Viken.

Hammerbakken er ikke som de fleste andre skoler i Bærum. Den har rundt 100 elever, og felles administrasjon med Bryn skole, som overtar elevene fra 5. klasse. Skolen har lenge vært nedleggingstruet, og ble i juni 2018 vedtatt nedlagt mot stemmene til Venstre, MdG, SV, Rødt og én representant fra Arbeiderpartiet.

– Venstre mener nærmiljøskolen er viktig for elevene og lokalsamfunnet, og kunne derfor ikke støtte et vedtak om nedleggelse når vi ser hvor viktig denne skolen er for alle som bor i området, sier Ole Andreas Lilloe-Olsen.

Rom for mangfold

Delegasjonen fra Venstre møtte aksjonsgruppa “Ja til å beholde hammerbakken skole”, som har kjempet mot nedleggelsen. Stortingsrepresentant Guri Melby vil ikke legge seg opp i lokale beslutninger, men mener det burde være rom for flere typer skoler.

– Det er ikke kun de private skolene som skal stå for mangfoldet i tilbudet. Det burde også være rom for et mangfold blant de offentlige skolene, sier Guri Melby.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**