Ja til en kaffelattedrikkende elite i Skien, sier vår leder Lars Martin Borlaug

Foto: Privat

Først la meg beklage harseleringen med Venstres ufortjente rykte i distriktene, men det er likevel noe alvor i det. Skien sentrum trenger noen kaffelattedrikkende byråkrater. De gir oss ekstra liv i byen. Kanskje får vi til og med noen baristaer med skjegg, tribal tatoveringer og hjerter i kaffen. Det hadde vært noe det!

Like forutsigbart som at Rune Tribune stiller i baris på årets første fotballkamp, dukker lokaliseringsdebatten om et nytt fylkeshus opp. Svein Olav Ellingsen i Bane NOR tar i Varden til orde for å bygge det nye fylkeshuset på Langbryggene. Det er en fantastisk idé. Det passer som hånd i hanske med byutviklingsplanene. Et nytt fylkeshus drar med seg 450 ansatte til sentrum. 450 ansatte som potensielt kan benytte seg av byens varierte tilbud. 450 ansatte som trenger morgenkaffen sin. 450 ansatte som kan la seg friste av en kortreist burger og en IPA.

Før noen eventuelt skulle føle seg forulempet av å bli beskyldt for å være en del av en kaffelattedrikkende elite; jeg mener det med all verdens hjertevarme – for ingen vet hvem denne gjengen faktisk er. Sikkert ikke de som beskylder oss venstrefolk for å være det heller.

Like sikkert som at vår flotte ordfører, Hedda Foss Five, tar en selfie på Fantekjerringkollen i løpet av våren, er Venstre på lag med tog og sentrumsutvikling. Venstre har allerede stemt for å bruke 20 millioner kroner for å gå videre med togstopp i Skien sentrum. Det gjør toget mer tilgjengelig. Det knytter byen nærmere de reisende, og hvis vi kobler det med et nytt fylkeshus på Langbryggene viser vi at vi virkelig tar sentrumsutviklingen på alvor. Ikke bare styrker vi kollektivtilbudet til og fra byen og gjør det enklere å være både reisende, men vi åpner opp større markeder for sentrumsnæringene. Besøkende fra den store omverdenen må gå fra togstasjonen og forbi en rekke butikker, kaffebarer og restauranter før de når fram.

Jeg løfter min vienna-light french roastet kaffe i honnør til Ellingsens forslag. Med laktosefri, skummetmelk, selvfølgelig.

Lars Martin Borlaug
Leder Skien Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 5 år siden.**