Namsos skolebibliotek får 535 000 friske kroner

Infografikk: Søndagsåpne bibliotek
Infografikk: Søndagsåpne bibliotek, Ill.: Venstre

Venstre har kjempet hardt for skolebibliotekene. Nå bevilger regjeringen 14 friske millioner til skolebibliotekene. Venstre i regjering utgjøre en forskjell!

Namsos Venstres tre på topp
Namsos Venstre satser på bibliotekene. Foto: Namsos Venstre

Støtten skal brukes på kompetanseutvikling og personalressurser slik at bibliotekene kan legge til rette for leselyst og leseglede. Alle kommunene som får støtte har lesestimulering som tema. I tillegg er det koblinger til fagfornyelsen og dybdelæring, og innovativ bruk av skolebiblioteket som kulturell og teknologisk og arena, blant annet ved av flere planlegger aktiviteter med skaperverksted. Støtten til skolebibliotekene er del av regjeringens satsing på tidlig innsats.

Skolebibliotek
Namsos er gode på skolebibliotek. Foto: Namdalsavisa

Prosjekter rettet mot 1- 7 trinn er derfor prioritert, men de inkluderer ofte også ungdomstrinnet. Flere søkere enn i fjor (2018) – blant annet Namsos kommune – kan vise til planer i kommunen som ivaretar skolebibliotek, og at dette støtter opp under prosjektet.

Kunnskapsdepartementet ønsker å videreføre tilskuddsordningen de neste to årene Tilskuddsordningen skal bidra til at skolebibliotekene. Dette blir en arena for leseglede for alle elevgrupper og i alle fag. Det skal brukes i opplæringen, og bidra til å nå målene i Kunnskapsløftet ved å legge til rette for lesing og vurdering av trykte og digitale tekster og sammensatte tekster. Dette er en integrert og varig del av skolens pedagogiske virksomhet, og er samtidig en inkluderende arena, som tar hensyn til barn og unges ulike forutsetninger og behov.

Infografikk: Søndagsåpne bibliotek
Infografikk: Venstre.