NMBU-studentenes spørretime med statsråd Iselin Nybø

Maria-Therese Jensen og artikkelforfatter Olav Fjeld Kraugerud er fornøyd med at regjeringen støtter opp Ås, her sammen med statsråd Iselin Nybø., Foto: Olav Soldal

En imøtekommende minister for høyere utdanning, Iselin Nybø (V) tok seg god tid til studenter og noen medlemmer fra Ås Venstre under dagens «Studentenes spørretime» ved NMBU, til tross for at det rett etterpå bar til middag i statsministerboligen.

Møtet ble initiert av Liberale studenter, som er Venstres, studentgren. Arrangementet var et samarbeid mellom Samfunnet, studenttinget og Liberale studenter, støttet av Ås Venstre.

Den klare og tydelige ministeren gav det inntrykket av at hun klarte å holde en Venstre-profil på politikken fra sitt departement, der hun snakket varmt om både global forståelse og demokratigevinstene med studentutveksling, og samtidig klarte å ta opp mer jordnære emner om studentene synes det er bra å være student ved NMBU.

Iselin Nybø løftet på en troverdig måte viktigheten av sin ministerpost. For som hun sa «Denne ministerposten er den viktige, å utdanne befolkningen». Det skaper grunnlaget både for dannelse og velferd. Videre var hun også tydelig på at trøkket her i Ås er stort nå med mange penger til nye bygg og infrastruktur; staten har bevilget mye til Ås. Og det er klart fortsatte hun, at staten bevilger ikke alle disse midlene uten å forvente høy kvalitet. Altså var det klart for forsamlingen, at nå er det opp til NMBU å levere tilbake.

Studentene fikk tatt opp viktige moment under spørretimen, og de sneiet innom både nødvendige forskriftsendringer mht forsikring for studenter i praksis og hvordan eierskapet til NMBUs eiendommer bør være.

Og studentene på sin side virket fornøyde, med en minister som både husket hvordan sitt studieliv var, og evnet å sette seg inn i studentenes tilværelse, og som hadde kunnskap til å gå ordentlig inn i emnene studentene tok opp.

Og med den obligatoriske bildetakingen ble det hele avsluttet og det bar videre for Iselin Nybø (V) til et matbord som nok bugnet enda mer enn SiÅs’ fruktfat!