Skien sentrum mangler lekeplasser

Foto: SKien Venstre

Vår 1. kandidat, Gustav Søvde mener at flere lekepasser i sentrum vil være et godt tiltak for videre byutvikling.

Debattmøtet med lokalpolitikerne på Folque sist onsdag dreide seg om sentrum og sentrumsutvikling. I den forbindelse syklet jeg rundt i sentrum for å prøve å se sentrum med nye øyne. Da slo det meg hvor lite lekemuligheter vi har for barn i Skien sentrum. Jeg ble rett og slett litt overrasket. Det er en fin liten lekepark i Bryggeparken. Men det er plass til flere lekeapparater der. Og kanskje er flere lekeapparater bedre enn en skøytepark, slik som det har vært snakket om, hvis ikke dette kan kombineres. På Handelstorget er det et lite lekeområde, som for tiden er dekket av en stor tribune. I Ibsenparken finnes det ikke en eneste lekemulighet. I Ibsenhusparken finnes det heller ingen lekeapparater. På Dizzie Tunes-plass er det ingen leke

mulighet. Er det planlagt noe i den nye Landmannstorg-parken? Jeg vet ikke. Kanskje kunne det vært mulig med noen lekeapparater også på Rådhusplassen, som ligger nærmest ubrukt, bortsett fra 17. mai og Mersmakfestivalen. Dette måtte være ting som kunne tas vekk ved disse store anledningene. For det er fantastisk for Skien å ha muligheten til å samle barnetoget og borgertoget på 17. mai på rådhusplassen.

Jeg tror at noen flere lekemuligheter i Skien sentrum ville bidra til å trekke flere folk til sentrum. Det beste ville vært hvis det kunne kombineres med en kafe, slik som i Bryggeparken. Men det er ikke avgjørende. Folk kan ta med kaffe og hygge seg mens barna leker. Men det måtte kombineres med å sette ut flere benker hvor folk kunne sitte.

Å skape mer liv i sentrum på denne måten kan neppe bli så veldig dyrt.

Og med det samme: Bademulighetene på Bakkestranda må videreutvikles.

Gustav Søvde

Venstres 1.-kandidat ved kommunevalget