Du kritiserer ikke ordføreren i Sandefjord!

Per Kristian Rui, Foto: Privat

Lokalpolitiske betraktninger og tilsvar på debattinnlegg fra Per Kristian Rui som er styremedlem og listekandidat for Sandefjord Venstre.

Onsdag 26. juni hadde Tom Andersen et leserinnlegg i Sandefjords Blad hvor han kalte ordfører Bjørn Ole Gleditsch for smålig. Andersen sier at han med flere reagerte på at ordføreren i en tale i anledning åpningen av nye Thor Dahls gate, sa at byens innbyggere kan takke Høyre, KrF, FrP og SP for gaten, og at det gjorde ham trist at ordføreren brukte talen til å drive valgkamp. Jeg hørte ikke talen, så Andersens innlegg får stå for hans regning.

Per Kristian Rui

Jeg kjenner ikke Tom Andersen og vet ikke om han er politisk aktiv eller har skrevet andre innlegg, men jeg kjente at jeg ble ganske forbanna da jeg leste tilsvaret fra Høyres Bjørn Hoelseth 28. juni på sb.no. Om det er politikeren eller samfunnsfagslæreren i meg som reagerer mest, vet jeg ikke.
Trolig den siste, den politiske varianten er rimelig fersk.

Ifølge Hoelseth benytter Andersen seg av det velkjente «furteknepet», og «burde holde seg for god til slike barnslige reaksjoner». Han anklager Andersen for å forsøke seg på karakterdrap på ordføreren. Det eneste forsøket på karakterdrap som blir begått, er det etter min mening Bjørn Hoelseth som står for.

Hoelseth er en svært erfaren debattant og politiker som bør holde seg for god til å bruke den type hersketeknikker som han gjør i sitt innlegg. Andersen skriver selv at han følte seg trist på grunn av talen, Hoelseth tillegger ham også å være «skuffet, frustrert eller krenket». Hoelseth skriver også at «ingen ting av det Andersen skriver, stemmer». Det faller på sin egen urimelighet.

Hoelseth avslutter med en hyllingstale til ordfører Bjørn Ole Gleditsch som hadde fått selv Donald Trumph til å rødme. Gleditsch er populær, raus, omgjengelig, sjarmerende, blid, har empati og viser omsorg, har gode kontakter med alt og alle og så videre. Jeg holder for tiden på å skrive master i historie om AKP (m-l). Denne hyllesten er til forveksling lik de som AKP (ml) og det kinesiske kommunistpartiet skrev om Formann Mao!

At Gleditsch er en populær ordfører, er det ingen tvil om. De andre karakteristikkene er høyst subjektive. Da må Hoelseth og Høyre akseptere at andre kan ha subjektive oppfatninger om ordføreren som er annerledes enn sine.

Jeg håper at Tom Andersen og andre fortsetter å skrive innlegg i avisa når de har noe på hjertet, også om de er kritiske til noe byens ordfører har gjort eller sagt.

Per Kristian Rui
styremedlem og listekandidat Sandefjord Venstre