Barneskoleelever helt ned til 6 år fortjener ikke å bli busset til skolen grytidlig om morgenen

Kampanjebanner oppvekst En trygg og god oppvekst for alle barn, Illustrasjon: Hans Andreas Starheim

Venstre vil jobbe for at Rana blir landets beste oppvekstkommune. Da kan vi ikke akseptere at de yngste barna må grytidlig opp om morgenen for å busses over lange avstander.

I Rana No kommer det frem at flere små barn som tidligere gikk på Alteren barneskole må grytidlig opp om morgenen for å ta buss til skolen på Båsmoen. Foreldrene fortviler og er kritiske til at informasjonen om busstilbudet kommer rett før skolestart. Vi kjenner til at kommunen fikk saken oversendt fra fylket allerede i mai, og at kommunen ikke har gjort det de skulle. Dette er på ingen måte godt nok!

Da nedleggelse av barneskolen ble vedtatt, mot stemmene fra Venstre og de andre partiene i skoleopposisjonen, påpekte vi at det kom til å bli lang reisevei for barn helt ned i 6-årsalderen. Det argumentet lyttet ikke Arbeiderpartiet, SV og Høyre til. Det kom utrolig nok påstander tilbake om at det kun tar 2-3 minutter å kjøre fra Alteren til Båsmoen så dette er ikke noe problem. Uansett hvordan det ser ut på papiret, så er realiteten at mange barn nå vil få 3 timer i buss hver dag. Er det dette vi ønsker for våre minste barn? Nei, mener vi i Venstre. Vi etterlyser svar fra partiene som vedtok å legge ned skolen på Alteren, hva vil dere gjøre?

I saksframlegget til sluttbehandling av skolestruktursaken 28.3.2017, står det at «skyss til elever som bor i mer perifere deler av kommunen vil bli særlig tilrettelagt». Hvordan har dere fulgt opp dette Arbeiderpartiet, SV og Høyre? Fylkeskommunen påpeker at reisetidene med buss er et resultat av skolestrukturendringen dere vedtok. Hvorfor undersøkte dere ikke slike ting i forkant av vedtaket om å legge ned skolene?

Skal Rana kommune få flere innbyggere må vi være attraktive. Vi er helt avhengig av tilflyttere for å løse behovene for kompetent arbeidskraft i næringslivet og det offentlig. Vi må legge til rette for at potensielle tilflyttere vil bosette seg i hele kommunen, der de selv ønsker å bo. Da må vi ha gode nærmiljø med skoler og barnehager som leverer gode tjenester. Derfor vil Venstre ha barneskole på Alteren.

Mats Hansen, ordførerkandidat for Rana Venstre
Mette Røbergeng, 5. kandidat for Rana Venstre
Øyvind Snefjellå, 7. kandidat for Rana Venstre
Stig Meisfjord, 9. kandidat for Rana Venstre
Annette Sønvisen, 12. kandidat for Rana Venstre