700 millioner ekstra til klimainvesteringer

Nysnø Stavanger Venstre
F.V: Jan Erik Søndeland (Ordførerkandidat i Stavanger (V)), Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), Nysnøs administrerende direktør, Siri Kalvig og fylkesordførerkandidat for Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, Foto: Stavanger Venstre

Regjeringen foreslår å bevilge ytterligere 700 millioner kroner til Nysnø Klimainvesteringer AS. I 2019 fikk Nysnø en samlet bevilgning på 500 millioner kroner, og 225 millioner kroner i 2018. Nå fortsetter regjeringen satsningen på økte klimainvesteringer.

– Innen 2030 skal vi kutte klimagassutslippene med minst 40 prosent, og innen 2050 skal vi kunne kalle oss et lavutslippsland. Dette er en viktig satsning for regjeringen i neste års statsbudsjett, og vil sette Nysnø i stand til å investere i flere norske bedrifter som utvikler ny, klimavennlig teknologi. Det er både bra for norske bedrifter og norske jobber, men også Norges klimamessige bærekraft, sier statsminister Erna Solberg (H).

Verden trenger flere bærekraftige lav- og nullutslippsløsninger, og jeg er glad at regjeringen øker denne satsingen

Iselin Nybø, forsknings- og høyere utdanningsminister
- Satsingen på studentboliger har gitt flere studenter rimelig botilbud. Ferske tall fra NSO og studentsamskipnadene viser at det i år står færre i kø for studentboliger enn i fjor., sier Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).
Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Etableringen av fornybarfondet Nysnø var en milepæl i norsk næringspolitikk og for det grønne skiftet, og et viktig gjennomslag for Venstre. Nysnø har gjennomført viktige investeringer i lovende norske selskaper innen klimavennlig teknologi, og bidrar til reduserte klimagassutslipp sammen med private investorer. Verden trenger flere bærekraftige lav- og nullutslippsløsninger, og jeg er glad at regjeringen øker denne satsingen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Menneskeskapte klimaløsninger. Stem Venstre for klimaet 9. september.

 

Solcellepaneler
Nysnø er et investeringsselskap eid av staten, og eierskapet forvaltes av Nærings- og fiskeridepartementet. Selskapets mål er å redusere klimagassutslipp gjennom lønnsomme investeringer i ny, klimavennlig teknologi.

Nysnø er et investeringsselskap eid av staten, og eierskapet forvaltes av Nærings- og fiskeridepartementet. Selskapets mål er å redusere klimagassutslipp gjennom lønnsomme investeringer i ny, klimavennlig teknologi. Nysnø ble stiftet i desember 2017, som Fornybar AS, og er lokalisert i Stavanger. Kapitalen i selskapet skal bygges opp over tid. Nysnø er hittil tilført 725 millioner og med bevilgningen for 2020 har Nysnø blitt tilført totalt 1.425 milliarder kroner. En verden som er i en grønn omstilling gir mange nye investerings- og næringsmuligheter. Nysnø skal finne selskapene som har de grønneste og smarteste løsningene, og bidra til at disse vokser.

Nysnø har nylig investert penger i solcelleselskapet Otovo, Esmart systems som leverer smarte løsninger til elnettet, og Disruptive Technologies som leverer sensorer som blant annet kan brukes i kraftnettet eller til å måle holdbarhet på matvarer.