Et liberalt Strand

Foto: ukjent

Venstre er Norges eldste parti og det eneste som bygger sin politikk på den liberale ideologien. Vi mener at det enkelte menneskets frihet, lykke og velferd er målet for samfunnet. Venstres politikk forener frihet med ansvar for hverandre.

Venstre er uavhengig av særinteresser; vi bygger vår politikk på et helhetssyn og vil at makt skal balanseres slik at ikke enkeltaktører i samfunnet får uforholdsmessig stor innflytelse på bekostning av andre. Vi mener at alle interesseorganisasjoner er verdifulle bidragsytere, men at viktige avgjørelser skal tas av folkevalgte i åpne demokratiske prosesser.

Personlig frihet er en forutsetning for å ta ansvar for egne handlinger og ta hensyn til sine medmennesker. I Venstres menneskesyn ligger en overbevisning om at vi alle har evne til å skape det gode liv både for oss selv og for andre. Vi tror at mer mangfold, individuell frihet og rom for livsutfoldelse vil gi et mer medmenneskelig samfunn.

Venstre er svært bekymret over klimaendringene og vil arbeide for at Strand tar sin del av ansvaret med å snu utviklingen. Mennesket har et forvalteransvar og skal forvalte og bevare miljø og samfunn på vegne av kommende generasjoner. Politiske avgjørelser må preges av hensynet til naturens tåleevne. Venstre er et fremtidsoptimistisk miljøparti som tar forvalteransvaret på alvor.

Strand Venstre vil alltid gå inn for å føre en økonomisk ansvarlig politikk. For høy gjeldsgrad kan gi kommunen strammere handlingsrom i det daglige. Strand kommune står foran store, og helt nødvendige investeringer innen skole, helse, idrett og kultur. Med slike investeringer vil det være vanskelig å fjerne eiendomsskatten. Venstre vil derimot heve bunnfradraget.

Vi vil ha et sosialt og liberalt kunnskapssamfunn hvor Strands befolkning har frihet og muligheter, og der vi tar ansvar for hverandre og miljøet. Samfunnet er preget av toleranse, rettferdighet og likeverd. Det offentlige er nøytralt i de forhold som tilhører menneskets privatsfære. Borgerne er frie og deltagende, og tar ansvar både for seg selv og for sine medmennesker.

Les mer om vår politikk i vårt program 2019.2023