Valgkomiteen: Viktig med god prosess

Per A. Thorbjørnsen har ledet valgkomiteen i Venstre.
Vi har fått inn en rekke innspill, og tydelige signaler fra folk på at prosessen vi kjører er åpen og god, opplyser lederen av Venstres valgkomité, Per A. Thorbjørnsen.

Fristen for tilbakemeldinger går ut søndag kveld (20. oktober). Vi har fått inn en rekke innspill, og tydelige signaler fra folk på at prosessen vi kjører er åpen og god, opplyser lederen av Venstres valgkomité, Per A. Thorbjørnsen.


Valgkomiteen ba tidlig om innspill til tillitsvalgte i Venstres ledelse. Lederen av valgkomiteen, Per A. Thorbjørnsen, har vært tillitsvalgt og folkevalgt for Venstre i en årrekke.

Viktig med arbeidsro

– Vi skal lytte, deretter konkludere. Tiden fram til jul kommer vi til å benytte til flest mulig samtaler med kandidater, medlemmer og tillitsvalgte. Først på nyåret starter arbeidet med selve innstillingen, sier valgkomiteens leder, Per A. Thorbjørnsen

– Valgkomiteen har allerede vært Norge rundt. Både medlemmer og tillitsvalgte er opptatt av at vi i vårt arbeid bidrar til en partikultur preget av tillit og respekt. Derfor kommer vi også til å skaffe oss arbeidsro.

– Vi skal lytte, deretter konkludere. Tiden fram til jul kommer vi til å benytte til flest mulig samtaler med kandidater, medlemmer og tillitsvalgte. Først på nyåret starter arbeidet med selve innstillingen.

Leverer innstilling 6. mars

– Vi har hatt møter i alle regioner rundt omkring i landet, med 200 medlemmer og tillitsvalgte, samt fått hundrevis med skriftlige innspill. Vi er opptatt av at alle som har meninger skal få komme til orde.

– Innspill skal behandles ryddig og konfidensielt av komiteen, enten det er fra formelle organer eller fra enkeltmedlemmer, sier Thorbjørnsen.

Mer informasjon:

  • Valgkomiteen ble valgt på Venstres landsmøte 2019.
  • Valgkomiteen skal fremme innstilling på følgende tillitsverv: Sentralstyre (herunder ledelse) og direktevalgte landsstyremedlemmer.
  • Venstres valgkomité skal levere sin innstilling 6. mars, i forkant av Venstres landsmøte 17. – 19. april 2020.
  • Medlemmene i Venstres valgkomite