Flyktningbarn i Morialeiren må få hjelp

Foto: www.fn.no

Flyktningbarn i Morialeiren i Hellas må få hjelp. Norge må ta imot enslige mindreårige barn uavhengig av hva EU velger å gjøre. Best vil det være med en felles europeisk innsats, men vi kan ikke sitte å vente i det uendelige på konsensus i EU. Norge må handle nå. Denne oppfordringen er sendt til Venstres stortingsgruppe og til Venstres regjeringsmedlemmer 14.april fra fylkesstyret

Her er hele teksten som ble sendt:

Til Venstres stortingsgruppe
Til Venstres regjeringsmedlemmer
Uttalelse fra fylkesstyret 14.04.20:

Flyktningbarna i Moria-leiren i Hellas må hjelpes nå

Flyktningbarn i Morialeiren i Hellas må få hjelp. Norge må ta imot enslige mindreårige barn uavhengig av hva EU velger å gjøre. Best vil det være med en felles europeisk innsats, men vi kan ikke sitte å vente i det uendelige på konsensus i EU. Norge må handle nå.
Møre og Romsdal Venstre støtter uttalelse fra Nordland Venstre 10.april som da ble sendt til Venstres til stortingsgruppe og til regjeringsmedlemmer. Likeså støtter vi Odd Einar Dørum sitt initiativ som står i Aftenposten 12.april og stortingsrepresentant Solveig Schytz sin uttalelse i Aftenposten 14.april.
Norge bør ta et initiativ på egen hånd snarest og ta imot en gruppe mindreårige enslige barn. Flyktningbarna i Moria må få hjelp nå.
Vi vil også oppfordre til at regjeringen øker innsatsen til flytningene i Moria-leieren og da til barnefamilier spesielt.

Møre og Romsdal Venstre
Fylkesstyret