Hovedstyremøte på historisk grunn

Fra v.: stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad, gruppeleder i fylkestinget Kåre Pettersen, fylkesleder Aina Dahl, og statsråd Abid Raja, Foto: Tone Lind Jørgensen

Vestfold og Telemark har gjennomført sitt første hovedstyremøte på Midgard vikingsenter i Horten. På historisk grunn ved Borrehaugene ble møtet avholdt lørdag 13.juni med deltakere fra 13 av våre lokallag i tillegg Venstrekvinnelaget og Unge Venstre i vårt fylke.

Abid Raja med sitt innlegg på hovedstyremøtet og med Carl-Erik Grimstad på første rad

Etter en orientering fra Midgard vikingsenter ønsket fylkesleder Aina Dahl velkommen til dette første hovedstyremøte. Møtet hadde besøk av statsråd Abid Raja og stortingsrepresentant Carl-Erik Grimstad.

De hadde begge hvert sitt innlegg til møtet og kom bl.a. inn på politikken sett fra henholdsvis Løvebakken og fra regjeringen. Dette var også innledningen til den generelle politiske debatten hvor en lang rekke tegnet seg med innlegg.

Hovedstyremøtet inneholdt også to arbeidsgruppemøter som tok opp medlemsutvikling og valgkamp samt organisering av denne.

Det ble vedtatt to uttalelser fra møtet. Den ene med tittelen «Kommunalt selvstyre» med bakgrunn i at vi ser at folks krav og forventninger til infrastruktur, tjenester og beredskap øker også̊ der man har sin fritidsbolig. Hovedstyremøte vedtok med stort flertall en uttalelse om at kommunene selv skal kunne bestemme om de vil skattlegge både boliger og fritidsboliger eller kun en av dem. Du finner hele uttalelsen her.

Den andre vedtatte uttalelsen pekte på det forholdet at 4 av 10 arbeidsledige er uten videregående utdanning, mens arbeidsgivere har stort behov for relevant kompetanse. Det er ingen kobling mellom disse.

Nå er det på tide å materialisere inkluderingsdugnaden. I Norge er det et stort underskudd på fagbrev – vårt samfunnsoppdrag er å fylle dette underskuddet. Dette skal vi gjøre ved å sørge for at alle får muligheten til å bevise hva de kan gjennom å styrke retten til å bli realkompetansevurdert. Hele uttalelsen kan du finne her.

Siden vi var på historisk grunn tenkte vi det ville være fint å høre noe mer om Borreparken med sine nærmere 40 ulike gravhauger.

Kim Hjardar i Borreparken

Og siden vi har en svært god ressurs i våre egne rekker med Kim Hjardar fra Holmestrand, benyttet vi deler av lunsjen ute i det flotte sommerværet til å bli bedre kjent med historien.