Bobilparkering ved Bremsnes fergekai

Bremsnes fergekai
Bobilparkering ved Bremsnes fergekai, Foto: Knut Evert Øksenvåg
Averøy Venstre har blitt oppmerksomme på at den tidligere biloppstillings- og parkeringsplassen ved Bremsnes fergekai er avstengt med betongklosser. Plassen ble i fjor benyttet som bobilparkering for turister, og er den eneste gratis oppstillingsplassen for bobiler som du finner under Averøy på nettstedet bobilplassen.no.

På direkte forespørsel på hvorfor plassen er avstengt svarer ordfører Ingrid Rangønes.
«Parkeringsplassen ble stengt i forbindelse med korona. Det foregår en reguleringsprosess i området, og kommunen har besluttet å holde den stengt inntil videre. I fjor fikk vi mange tilbakemeldinger fra publikum om at det tidvis var veldig tett med bobiler på Bremsneskaia, og at det ble mye folk samlet på et sted. Vi vil følge smittevernlegens anbefalinger fremover»
Dette synes vi i Averøy Venstre er et defensivt svar fra ordføreren i en kommune som tar mål av seg å være en reiselivskommune. Dersom det var tett med bobiler i fjor så viser det at det er et klart behov. Skal man bli god på reiseliv og næring, må man være villig til å tilrettelegge, og i dette tilfellet må man tilrettelegge slik at turister og gjester trives og føler seg velkomne. Det gjør man ikke ved å stenge av den eneste offentliggjorte gratisparkeringen for bobiler som er registrert for kommunen.
Vi i Averøy Venstre tror ikke at en åpning av plassen for bobilparkering vil medføre at det samles flere personer enn det nasjonale smittevernregler anser som akseptabelt og har forøvrig tillit til at bobilturistene, i likhet med resten av befolkningen, vil overholde reglene. Vi tror heller ikke at parkering der man finner det for godt, slik kommunen nå legger opp til, er en bedre løsning.
Vi håper derfor at Averøy kommune kan gjenåpne plassen ved Bremsnes fergekai slik at bobilturistene føler seg velkomne. Så får man heller følge litt med og gjøre tiltak dersom det viser seg at smittevernreglene ikke blir overholdt.