Gjennomslag på Landsmøtet 2020!

Nes Venstres gjennomslag på Landsmøte 2020 gikk på å sikre og styrke rettigheter for mennesker med nedsatt funksjonsevne, Foto: Venstre

Nes Venstre hadde flere forslag til både uttalelser, vedtektsendringer og nytt prinsipprogram. Vi hadde ingen delegater på Venstres landsmøte 2020, men fikk allikevel noen svært flotte, og viktige, gjennomslag!

Nes Venstre fremmet, og fikk gjennomslag for i Venstres nye prinsipprogram det neste tiåret, følgende formuleringer:

  • Norge skal ratifisere og innlemme hele FN-konvensjonen om mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD), med valgfrie protokoller, i den norske menneskerettsloven.
  • Venstre ser på universell utforming som et essensielt verktøy for å sikre likestilling for alle mennesker.

Dette var henholdsvis forslag 157 og 158, side 102 i Møtebok 2. Begge forslag var innstilt vedtatt av Landsstyret. Avstemminga kan sees fra 2 timer, 45 minutter og 24 sekunder inn i videoopptaket av Venstres landsmøte 2020 (dag 2) på youtube.com.

Noen tap

Nes Venstre fremmet også vedtektsendringer som gikk på å innføre direktevalg, eller medlemsvalg, av partileder. Dette falt uten at én eneste delegat aktivt tok til orde for å vrake forslaget. Man unnlot trolig all form for debatt om valgordning grunnet et ønske om å skape ro og fremstå samlet om nyvalgt ledelse.

Nes Venstre fremmet også forslag til uttalelse om forutsetninger for Venstres framtidige samarbeid om og inntreden i regjering. Vår uttalelse blei ikke realitetsbehandlet. Det var kommet inn 66 resolusjonsforslag innen fristen, og LM 2020 vedtok å behandle 4.