Like lister, store muligheter

Foto: Petter N. Toldnæs

Agder Venstre avholdt nominasjonsmøtet på Stiftelsen Arkivet mandag kveld. Et enstemmig fylkeslag gikk inn for Ingvild Thorsvik på førsteplass og Emma Lind som andrekandidat på like lister i begge valgdistriktene i Agder.

Ingvild Wetrhus Thorsvik topper lista. Hun er 28 år, utdannet jurist og arbeider som advokatfullmektig hos Sørlandsadvokatene. Hun har lang fartstid i politikken, fra 2015 til 2019 var hun varaordfører i Mandal og ved forrige stortingsvalg sto hun på 2.plass på den felles stortingslista.

– Det er urolig stas å bli valgt som førstekandidat for Agder Venstre. Og det sammen med en liste fylt med dyktige, engasjerte og fine mennesker. Jeg gleder meg til å jobbe for Venstres politikk, som jeg tror er de riktige løsningene for at Agder skal utvikle seg til et enda bedre sted å vokse opp, jobbe og bo, samtidig som vi tar vare på kloden, sier Ingvild.

Andrekandidat Emma Lind er opprinnelig fra Farsund. Hun har bakgrunn som forsker, og har siden januar vært politisk rådgiver for kultur- og likestillingsminister Abid Raja. Emma har bak seg en periode som medlem av bystyret og kulturstyret i Kristiansand. Emma er særlig opptatt av helse, næringsliv og kulturpolitikk.

– Jeg er veldig takknemlig og skikkelig gira til å drive valgkamp sammen med dette stjernelaget. Det er en optimisme og drivkraft i partiet etter landsmøtet i høst, og jeg tror dette vil gi resultater i valgkampen. Tiden er moden for å vise hele Agder at Venstre har de beste løsningene for landsdelen, særlig når det gjelder å legge til rette for de grønne arbeidsplassene og det mangfoldige kulturlivet, sier Emma Lind.

Ved valgene i 2013 og 2017 var det kun små marginer fra stortingsplass for Venstre i Agder. Med seg får de et lag med spennende og variert erfaring, og tilknytning i hele Agder. Lista består av 6 kvinner og 4 menn, med et aldersspenn fra 18 til 59 år.

Valgliste

  1. Ingvild W. Thorsvik – f. 1991 – Kristiansand
  2. Emma Lind – f. 1979 – pt Oslo
  3. Pål Koren Pedersen – f. 1966 – Arendal
  4. Tone Lise Avdal – f. 1985 – Bykle
  5. Trym Braathen – f. 2003 – Kristiansand/Unge Venstre
  6. Helene Falch Fladmark – f. 1966 – Arendal
  7. Arnt Gunnar Tønnesen – f. 1962 – Grimstad
  8. Ragnhild Angell Wennberg – f. 1979 – Kristiansand
  9. Asle Nesland – f. 1990 – Lindesnes
  10. Beate Marie Johnsen – f. 1962 – Farsund