Fylkesårsmøte 2021 med Guri Melby som gjest

Partileder Guri Melby med innlegg på fylkesårsmøte 2021 Møre og Romsdal Venstre, Foto: MRvenstre

Lørdag 6.februar avholdt Møre og Romsdal Venstre sitt fylkesårsmøte 2021 digitalt med 62 påmeldte, hvorav 53 delegater, samt observatører og partileder Guri Melby som gjest. Det ble vedtatt tre politiske uttalelser, behandlet innspill til stortingsprogram og foretatt valg av delegater til landsmøtet. Fylkesstyret var ikke på valg.

Fylkesstyret var samlet i egen kohort i Molde. Delegatene rundt i fylket satt med sine pc’er og IPader og deltok i møtet med innlegg og avstemminger. Mål for møtet var både å gjennomføre det formelle et årsmøte krever, avklare politikk og gjøre oss klar for valgkamp. Vi greide å gjennomføring møtet uten noen tekniske uhell og holdt programmet både innhold og oppsatt tidsramme på åtte timer.

Guri Melby, partileder og kunnskaps- og integreringsminister, holdt et svært inspirerende innlegg med utgangspunkt i at det lørdag var 222 dager igjen til valgkampen. Melby snakket om sakene vi i Venstre går til valg på denne høsten, der hovedtema er klima, kunnskap og verdiskaping. Delegatene i møtet fikk gitt innspill direkte til partilederen om saker som særlig er viktige for Møre og Romsdal.

Det ble på årsmøtet vedtatt tre politisk uttalelser.
-Fødetilbud og kvinnehelse for framtida
-Kysten er framtida – vi treng sterke kompetansemiljø knytt til næringa
-Ungdom bør få prøve seg i arbeidslivet

Ellers på programmet sto behandling av andreutkastet til Venstres stortingsvalgprogram for 2021-2025 som skal opp til endelig behandling på landsmøtet i april. Fylkesårsmøtet vedtok endringsforslag til stortingsvalgprogrammet etter forslag innkommet fra lokallagene.

Valg gjaldt delegater til Venstres landsmøte 2021. Vår førstekandidat på stortingslista Lena Landsverk Sande er delegat som direktevalgt medlem i landsstyret (LS).

Følgende ble valgt i tråd med innstilling fra valgkomiteen:

1.Ragnhild Helseth, fylkesleder og LS, Kristiansund
2.Håvard Urkedal, nestleder og LS, Ålesund
3.Pål Farstad, Kristiansund
4.Frode Heimen, Molde
5.Kari Grindvik, Ålesund
6.Annika Brandal, Hareid
7.Jack Blindheim, Ålesund
8.Frank Stenløs, Molde
9.Nathaniel Samde/Unge Venstre, Molde

Varaliste delegater til landsmøte 2021:
1.Asgeir Bahre Hansen, Kristiansund
2.Fride S. Sortehaug, Ålesund
3.David Lien, Vanylven
4.Jenny Korsnes, Hareid
5.Øyvind Fjørtoft, Molde
6.Berit Lyngstad, Ulsteinvik
7.Geir Morten Karlsen, Averøy
8.Monica Rishaug, Aukra

Uttalelsene kommer i egne oppslag

Delegater på fylkesårsmøtet 2021:

Delegatene på fylkesårsmøte 2021 Møre og Romsdal Venstre