Venstre vil ha hundeparker i Strand

Foto: Drammen Hundepark

Til onsdagens møte i kommunestyret tar vår representant Erik R. Nyman-Apelset opp en interpellasjon der han ber om å få på plass hundeparker i Strand.

– I Venstre mener vi at dyr har egenverdi. Vi ønsker at også de firbeinte skal få ta del i friluftskommunen Strand. Inngjerdede områder hvor hunder kan løpe helt fritt, uten fare for at de kan stikke av, er en god løsning, foreslår han.

Strand kommunes innbyggere er glade i dyr og svært mange har hund. Mange hundeeiere ønsker å la hundene løpe fritt og sosialisere med andre hunder, men vi har strenge og nødvendige båndtvangsbestemmelser for hunder året rundt. Husdyr og vilt skal selvfølgelig beskyttes. Baksiden ved båndtvangsbestemmelsen er at hunder helt mister muligheten til å utfolde seg.

Hundeloven krever at hunder får utfolde sin naturlige bevegelsesmåte. Du kan lese mer om hundepark på Norsk Kennel Klub sine nettsider.

Forslaget til vedtak i interpellasjonen: Kommunestyret ber administrasjonen komme tilbake med en sak om plassering av en hundepark i nærheten av Jørpeland og en i nærheten av Tau samt overslag på kostnader til inngjerding og etablering av hundeparker.

 

Oppdatering 24. februar: I kveldens kommunestyremøte ble Venstres vedtak enstemming vedtatt.