Trygghet for lærerne!

Sørli-Sidselssønn på LM 2021
Delegat Sørli-Sidselssønn fikk overbevist flertallet om å sikre lærere økt trygghet på arbeidsplassen. , Foto: Venstre/Privat

Nes Venstres leder, Ole Andreas Sørli-Sidselssønn, deltok på Venstres Landsmøte 23.-25. april 2021 som representant fra Viken. Han holdt innlegg og overbeviste et flertall av de 190 LM-delegatene for å gå imot Landsstyrets innstilling og altså stemme for å styrke læreres arbeidsmiljø.

Innlegget kan du lese her:

Landsmøte,

Stem for Viken Venstres forslag 622 – stem mot innstillinga og for et trygt miljø for elever OG lærere.

I 2001 kom SSB ut med tall som sa at dobbelt så mange lærere opplever vold eller trussel om vold på jobb enn andre arbeidstakere.

Da jeg var godt i gang med lærerutdanninga mi så sa Norfakta i 2015 at tallet på lærere som opplever vold var dobla siden 2005.

I 2016 kunne en doktorgradsavhandling informere om at lærere som opplever vold IKKE ivaretas av arbeidsgiver. Lærere som opplever vold bytter skole, eller verre, de slutter i skolen.

Arbeidsmiljølova gjelder i praksis ikke for lærere. Det er tydeliggjort etter at lektor Clemens Saers har tapt alle sine anker i saken mot Oslo kommune etter at han i 2014 blei delvis invalidisert av en elev i en skoletime.

Arbeidsgiver til oss lærere må få på plass beredskapsplaner og rutiner for å ivareta læreres arbeidsmiljø. Dette må Venstre ordne opp i.

For Venstre satser på læreres kompetanse, og skal lærerne bli værende i skolen, så må vi også satse på trygghet for lærerne. Stem imot innstillinga på forslag 622.