Landsmøte i Venstre vedtok nytt stortingsprogram

Innlandet Venstre

I helgen deltok jeg på mitt 4. landsmøte for Venstre. Der vedtok vi nytt stortingsprogram, og mange forslag fra vårt distriktspolitiske utvalg fikk flertall. Blant annet forslaget om at statsansatte kan få jobbe fra hvor de vil. Det er et kjempegodt tiltak som vil gjøre mange tusen kompetansearbeidsplasser tilgjengelig for folk bosatt, eller som vil bosette seg, i distriktene.

Venstre er et grønt parti og en viktig sak for oss er å ta vare på jordkloden. Vi har over tid hatt et godt samspill med bøndene gjennom jordbruksavtalene. I vårt nye vedtatte program understreker vi at bonden er en viktig medspiller for å nå våre nasjonale utslippsmål, og Bondelaget har selv lagt frem en egen klimastrategi. Venstre ønsker å bedre dette samspillet.

Med det nye stortingsprogrammet understreker Venstre våre ønsker og ambisjoner med en positiv utvikling for landbruket. Både tollvernet og landbruksstøtten ligger fast, og det ble understreket vi at vi ønsker å produsere mer av blant annet korn og poteter for å nå de nasjonale målene om matsikkerhet.

1.mai står rett for tur og i den forbindelse vil jeg referere til følgende i vårt nye program. “Venstre var initiativtaker til hovedavtalen, som senere utviklet seg til det moderne trepartssamarbeidet. Trepartssamarbeidet mellom stat, arbeidsgiver og arbeidstaker er hovedgrunnen til at vi har et lavere konfliktnivå om lønnsforhandlinger og andre arbeidsvilkår i Norge enn i andre land.” … og vi vedtok at vi ønsker å opprettholde fagforeningsfradraget.

Ønsker du fokus på distriktene i valget til høsten kan du trygt stemme på vår stortingskandidat Stig Vaagan fra Sollia i Stor-Elvdal, nå bosatt i Hamar.

Kristian Botten Pedersen

Styremedlem Åsnes Venstre

2.nestleder Innlandet Venstre