Venstre, det sosialliberale sentrums-alternativet

public

En drøy måned fra og med 10. august er det kanskje du som avgjør hva slags regjering vi skal få de neste årene.

I snart 3 år har meningsmålingene tippet sosialistisk vei, og særlig de små partiene opplever regjeringsslitasje. Gjennomslag for mye politikk, og stadig opptreden i media ser ikke ut til å hjelpe på oppslutningen. I ett år har Venstres statsråder stått på TV og delt ut krisepakker til kultur, reiseliv og næring, lansert fullføringsreform og rusreform, lagt fram klimamelding og fortalt hvor viktig det er å følge smittevernforskrifter. Tross en formidabel innsats, er fortsatt sperregrensen et reelt spøkelse.

Venstres kjernesaker er klima, miljø og natur, barnehage, skole og utdanning og næring, særlig små og mellomstore bedrifter.

Venstre vil at alle skal ha muligheter til å fritt velge det livet de selv ønsker. I det ligger selvfølgelig å hjelpe de som, av en eller annen grunn, ikke får det til. Dette er tanker om et samfunn jeg tror vi deler med veldig mange. Ja, i flere land i Europa gjør liberale partier det bra, potensialet er minst 10 prosent oppslutning hevdes det fra flere hold.

Det er 4 partier som akkurat nå må anstrenge seg for ikke å rive lista på 4 prosent. De har bare ett forsøk. Jeg ønsker at alle disse skal lykkes. Den nordiske demokratimodellen er båret fram i et fellesskap og med konsensus i beslutningsprosessen. Det gjør at de nordiske landene topper målinger om tillit og sosial kapital. Velferdsstaten er skapt i fellesskap og den er verd å hegne om.

Venstre er kjent for å mobilisere ved valg, men hvis opp mot 10% egentlig er enig i politikken, så er det ikke bare «gjerdesittere» og «sofavelgere» det dreier seg om. Det er flere myter om Venstre som parti, men slik norsk politikk har utviklet seg, er det klart at en stemme på Venstre er ikke en stemme på AP, SP eller SV. Venstre ønsker ikke selvbestemt abort til uke 22. Venstre vil ikke ut av Nato. Venstre vil ikke si opp EØS-avtalen. Venstre vil ikke straffe ungdom for å bruke cannabis.

Kamikaze-handlingen som førte til regjeringssamarbeid med FrP kommer heller ikke til å gjenta seg. Venstre er heller ikke et Høyre light, så hvis du er mest enig med Venstre, bør du stemme Venstre.

Et Venstre godt over sperregrensen vil fortsatt slåss for vern av sårbar natur, mulighetene til å leve et fritt liv og en utstrakt hånd til de som trenger det.

Ole Røed,

Skien Venstre