Venstre glemmer ikke gründerne

Foto: Celina Christoffersen

Venstre har lovet å bedre forholdene for næringslivet – og har holdt løftet. Stikkord er redusert formuesskatt, selskapsskatt og bedret opsjonsbeskatning.

Hulda Tronstad, Østerås
stortingskandidat for Venstre

Løfter er til for å holdes og Venstre har i de fire siste årene holdt løftene om å bedre forholdene for næringslivet. Vi er genuint opptatt av omstilling, endring og nyskaping av arbeidsplasser. Derfor er vi stadig på jakt etter enda bedre løsninger – for eksisterende arbeidsplasser og for de som skal skapes. Derfor har det vært viktig med skattelettelser på 34 milliarder. Derfor har en reduksjon av selskapsskatten fra 28 til 22 prosent har vært riktig. Derfor har det vært viktig å redusere formuesskatten på arbeidende kapital med 45 prosent. Fordi skattene skal bidra til å skape flere arbeidsplasser og fordi et riktigere skattenivå gir en bedre effekt. Derfor får staten inn vesentlig mer i inntekter i dag enn under rød-grønn regjering.

At du og jeg investerer i bedrifter er vesentlig. Fordi vi trenger folk som investere egne penger og tør ta risiko. Derfor var det viktig å bedre opsjonsbeskatning for oppstartsbedrifter, som betyr at ansatte kan skyte inn kapital og slippe skatt før det er noe inntekter å skatte av. Derfor var det viktig å øke den skattefrie fordelen av å kjøpe aksjer i egen bedrift. Men skal vi få til en enda raskere omstilling trengs mer kapital — for ideene finnes . Derfor innførte vi KapitalFunn som gir tilgang til kapital i oppstartsfasen for gründere.

Skal Norge bli mindre avhengig av oljeinntekter, må vi ha politikere som skjønner at man må satse for å få til endringer. Venstre mener vi må satse for å få til en grønn økonomisk vekst. Derfor har vi fått gjennomslag for mange milliarder kroner til ordninger som Klimafunn, Grønn plattform, Klimasats, Enova og Nysnø. Penger som også er kommet Asker og Bærum tilgode. Dette gleder vi oss videreføre i neste stortingsperiode. Perioden vi har bak oss har vist at gründerne kan stole på Venstre!

Kronikken sto på trykk i Budstikka 5. mars.