Venstre får 6,9 % i ny meningsmåling

Rogaland Venstre sin toppkandidat Iselin Nybø., foto: Joachim Steinbru

Venstre hopper på siste meningsmåling i Stavanger opp 1,8 % til 6,9 %. Dersom fordelingen av stemmer fra sist valg er lik i resten av fylket, betyr det at Iselin Nybø ligger an til akkurat å komme inn på Stortinget.

– Det er veldig inspirerende at Venstre går så mye frem på målingene og at stadig flere uttrykker tillit til politikken vår. Nå er det fullt trykk for at flest mulig før valgdagen skal få med seg hvordan Venstre vil løse klimakrisen, satse på kunnskap og få på plass flere grønne jobber, sier Venstres stortingskandidat og næringsminister Iselin Nybø.

Les mer: Venstres politikk på 1-2-3

Meningsmålingen er utført av Sentio 16. – 23. august med 603 respondenter i Stavanger kommune. Målingen er finansiert av Høyre, Frp, Krf og Venstre.

Fordelingen mellom de forskjellige partiene er slik:

Ap 22,2 %
Frp 11,4 %
H 27,1 %
KrF 5,2 %
Rødt 6,0 %
Sp 5,6 %
SV 7,5 %
V 6,9 %
MDG 5,7 %
Andre 2,4 %

Les mer: Mange gode grunner til å stemme Venstre

Les mer: Venstre sine gjennomslag i regjering