Vi må forberede oss på å ta imot flyktninger fra Ukraina – Uttalelse fra årsmøtet i Åsnes Venstre

VHO

Åsnes kommune, som mange andre norske kommuner, har lang erfaring med å stille opp for mennesker som flykter fra sine hjemland på grunn av krig. Nå er det viktig at vi i Åsnes kommune gjør hva vi kan for å forberede oss på å ta imot nye flyktninger fra den humanitære katastrofen som utspiller seg i Ukraina. Vi har tidligere huset asylmottak i vår kommune, som dessverre er nedlagt nå. Åsnes Venstre mener kommunen, enten alene eller sammen med de andre Solør-kommunene, raskt må utrede mulighetene for å kunne opprette nytt flyktningmottak når det blir behov.

Åsnes Venstre vil:

  • at kommunen, enten alene eller sammen med de andre Solør-kommunene, raskt må utrede mulighetene for å kunne opprette nytt flyktningmottak