Kalvehagen valgt til ny fylkesleder

Stortingsrepresentant Ingvild Thorsvik og nyvalgt fylkesleder Per-Helge Kalvehagen, Jan Kløvstad

På fylkesårsmøtet i helgen ble Per-Helge Kalvehagen fra Grimstad valgt til ny leder. Med seg i styret får han blant annet superveteran Jan Kløvstad fra Arendal og Anita Vestøl fra Farsund.

– Jeg har hele mitt voksne liv stemt Venstre. Siden jeg ble med i styret til Grimstad Venstre i 2019, har jeg hatt et ønske om at Venstre skal bli en enda tydeligere sosialliberal stemme på Sørlandet. Når jeg ble spurt om jeg kunne vurdere å bli fylkesleder, var det en ære og bli spurt, men også en posisjon hvor jeg opplever at jeg kan bidra, sier Per-Helge Kalvehagen.

– Jeg ønsker å være med å bidra til og knytte Agder Venstre enda tettere sammen. Jeg ønsker at de oppvekstutfordringene vi har på Agder skal bli adressert med de riktige sosialliberale løsningene som ivaretar individet. Jeg ønsker å bidra til at Agder skal være med i førersetet når det gjelder nye grønne arbeidsplasser. Og jeg har et sterkt ønske om at vi skal kunne ta vare på enda mer natur.

– Vi står ovenfor noen formidable utfordringer som region, nasjon og planet. Jeg mener oppriktig at Venstre har de beste løsningene på disse utfordringene både lokalt, nasjonalt og globalt. Vi må stå sammen med våre europeiske naboer i spørsmål om energi, sikkerhet og klima. Samtidig må Norge bidra med all den kompetansen som vi har opparbeidet oss som en oljenasjon, til å være en pådriver i det grønne skiftet, som på noen få år kan overskygge alle andre kriser vi kommer til å oppleve.