Sosial, uformell og iderik fylkessamling på Kvernes

Fylkessamling på Kvernes 18.06.22 Møre og Romsdal Venstre. Her fra ideverkstedet på slutten av dagen., Foto: MRV

Veldig god stemning da Venstremedlemmer møttes på Kvernes i Averøy 18.juni. Medlemmer fra lokallag både sør- og nordfra i fylket var tilstede. Programprosess satt i gang og tips om metoder rekruttering til lister ble delt. En herlig lørdag på Gamle Kvernes bygdemuseum.

Samlingen var i regi av fylkesstyret, med Averøy Venstre som medarrangør på det praktiske.
Et veldig godt oppmøte var det med 25 medlemmer helt fra Vanylven i sør til Smøla i nord.

Kjekt, uhøytidelig og inspirerende
Mål for møtet var at vi skulle ha det kjekt i en uhøytidelig form, inspirere hverandre, få lyst til å stå på liste og komme frem til politiske saker vi brenner for. Det klarte vi.

Organisasjonssjef i Venstre Helene Z. Skulstad fikk gitt forsamlingen tips gjennom sin framlegging og dialog med de fremmøtte om hvordan komme frem til saker å kjempe for, og finne gode kandidater til listene for kommune- og fylkestingsvalget.

Fylkesleder Ragnhild Helseth holdt et innlegg om strategiprosess frem til valget i 2023 og 2025, med bakgrunn i arbeidet som gjøres av Venstres politiske ledelse og landsstyret. Videre gikk hun gjennom status for listestilling i alle lokallagene.

Et historisk tilbakeblikk fikk vi gjennom en Venstrequiz som nestleder Kari Grindvik hadde satt sammen for anledningen. Den varte langt inn i lunsjen, der bacalao sto på menyen.

Godtepose med Venstresaker til å ta med hjem
Vi hadde lovet at møtet skulle lage en godtepose med Venstresaker som medlemmene skulle få med seg hjem. Det greide vi gjennom en leken form for prosessarbeid, ledet av Ragnhild og Kari. Det vi kom frem til blir sendt direkte til programkomiteen i Møre og Romsdal Venstre og til lokallagene.

Tusen takk til alle som var tilstede og bidro på hver sin måte som aktive møtedeltagere, som praktiske tilretteleggere og som innledere. Dette var moro. Slike samlinger må vi ha flere av.

Organisasjonsbygging med sosiale rammer
Samlingen på Kvernes var en oppfølging av fylkesstyrets målsetting om at i 2022 skal vi drive organisasjonsbygging for Møre og Romsdal Venstre. I forkant av denne felles samlingen for hele fylket, ble det i mai og juni arrangert regionale møter for henholdsvis Nordre Sunnmøre, Nordmøre, Søre Sunnmøre og Romsdal .

Frivillighetsåret 2022 inspirerte til valg av møtested
Stedsvalg ble gjort som ledd i å markere frivillighetsåret 2022 og at Venstre er et kulturparti.
Kvernes gamle bygdemuseum har betydelig innslag av frivillig arbeid samt at det er en av avdelingene i Nordmøre museum. Slik representerer bygdemuseet et viktige samarbeidet mellom profesjonelle innen museumsfeltet og de frivillige. Dette er en uvurderlig miks for å få kulturlivet i Norge til å gå rundt, og som Venstre er særlig opptatt av å støtte opp om. Forøvrig er stedet også helt utmerket lagt til rette for å holde møter slik vi hadde denne helga, både fasiliteter innendørs, tilgjengelighet og geografisk beliggenhet.

Neste fylkessamling 3.september
Neste gang det blir møte for hele fylket, blir 3.september. Sett av datoen! Sted blir på Alnes i Giske kommune, med forbehold om det er ledig aktuelle dato.

Ragnhild
på vegne av fylkesstyret

Venstrequiz på Kvernes
Bacalaolunsj på Kvernes. Gunnar Knudtsen, Helene Z.Skulstad og Hugo Tingvoll
Nestleder Kari Grindvik, organisasjonssjef i Venstre Helene Z.Skulstad og fylkesleder Ragnhild Helseth, Møre og Romsdal Venstre.