Skattelegging av havbruk – Venstre tok ansvar

Pål Farstad, medlem fylkesutvalget i Møre og Romsdal, Sponland Foto

-Jeg hadde sett at det ikke ble noe av denne ekstra skattlegginga, men av hensyn til næringslivet og verdiskapinga langs kysten er dette til å leve med, sier Pål Farstad i denne kommentaren til forliket som ble inngått mellom regjeringspartiene, Venstre og Pasientfokus

VENSTRE TOK ANSVAR

Venstre kunne ikke ta sjansen på at SV og Rødt forhandlet prosentsatsen på havbruksskatten langt opp på 40-tallet. Derfor har våre forhandlere vært knallhard på at satsen måtte bli så lav som overhode mulig.

Havbruksskatten er allerede innført, og den vil uansett bli stående med nåværende regjering av Ap og Sp. Når Venstre fikk gjennomslag for en reduksjon til 25%, er det naturligvis langt bedre for havbruksnæringa (og tilhørende leverandørindustri) enn det som ville blitt resultatet etter forhandlinger med SV.

Venstre har ikke ønsket denne skatten, men skulle vi bare stå å se på at skatteskruen ble ytterligere tilstrammet? Hva ville det ført til av investeringstørke i kystsamfunna? Jeg er redd det ikke hadde blitt den utvikling og nyskaping som det nå tross alt ligger til rette for.

Det er nok mange Ap- og Sp-ordførere langs kysten som inni seg sender noen gode tanker til Venstre. I hvert fall bør de de.

Jeg hadde sett at det ikke ble noe av denne ekstra skattlegginga, men av hensyn til næringslivet og verdiskapinga langs kysten er dette til å leve med. Så får nye regjeringer anledning til å gjøre noe med skatten.

Pål Farstad (V)
1. kandidat fylkestinget