Venstre banker dører

Foto: Tobias Strædet Jacobsen

Møter velgerne ansikt-ansikt – lp.no

Venstre tar beina fatt, og prøver ut dørbanking for å møte velgeren ansikt-ansikt i et såkalt «magisk møtepunkt», som lokalpartiets leder Jørgen Klafstad kaller det.

Før det kommende kommunevalget 11. september, har Venstre i Lillesand igangsatt en dørbanke-aksjon for å komme i direkte kontakt med velgerne. Partiet ønsker å få innspill fra hva folket mener er utfordringer og hva som er bra, og samtidig formidle partiets løsninger på dette.

Ingvild Wetrhus Thorsvik, som representerer Agder på Stortinget og sitter i justiskomiteen, mener at en dørbanke-aksjon er viktig for å finne ut hva folk er opptatt av, og formidle Venstres løsninger på dette.

– Jeg var på dørbanking i Kristiansand i går, og det var veldig hyggelig! sa hun tilLillesands-Posten.

Ingvild fortsetter med å forklare at noen folk ikke har tid, men det gir dem en mulighet til å gi en brosjyre og informasjon. Og noen har lyst til å snakke og diskutere, til tross for at de ikke alltid er enige med Venstre.

Jørgen Klafstad, Venstres andre kandidat og lokallagsleder her i Lillesand, mener at dørbanking er en fin prøving av demokratiet.

– Det er et magisk møtepunkt. Det er nødvendigvis ikke Venstre som er poenget her, men å prøve demokratiet og lære velgerne bedre å kjenne. Vi er jo selv ikke helt sikker på dørbanking som virkemiddel, men vet at det blir mye brukt, blant annet i England og USA, sier Klafstad.

Det er studier gjort på effekten av dørbanking av Alliance of Liberals and Democrats for Europe Party (ALDE), et europeisk paraplyparti som Venstre er en del av. De mener at dørbanking kan være effektivt, men resultatene kan så klart variere fra land til land.

Hovedpunktene Venstre vil ta opp i dørbanke-aksjonen er politikk som er viktig for Lillesand, klima og miljø, barn og oppvekst, og gode rammebetingelser for næringslivet

– Det er viktig med ny vekst og utvikling i Lillesand, siden Lillesand kommune har høy gjeld, og verdier må skapes før de kan deles, forklarer Klafstad.

Therese D. Solheim, en av Lillesand-beboerne som nylig fikk besøk av Venstre på døren, mener at det var en god opplevelse.

– Det er jo veldig bra det, smiler hun.

Med dørbanking håper Venstre å styrke sin posisjon i kommunen og sikre seg velgerstøtte foran det kommende valget. Med direkte kontakt med velgerne, får de høre velgernes hjertesaker og innspill for å kunne ta Lillesand framover.