Hjuleglede på to hjul

Foto: Christian Brevik

Å fortsatt lytte til Bærumssyklistenes klare tilbakemeldinger er viktig. Det er fortsatt forbedringspotensialer for å gjøre det tryggere å sykle og enklere og sikrere å parkere sykkelen utenfor bedrifter, sameier, kollektivstoppesteder og butikker.

Frank Roland, Fornebu, kommunestyrerepresentant Bærum Venstre

Da jeg ble valgt inn i kommunestyret i 2019, bestemte jeg meg for å sykle til og fra alle parti-, utvalgs- og kommunestyremøter, i hele den kommende kommunestyreperioden. Det betydde litt over 8 km fra Fornebu til Bærum rådhus og samme avstand tilbake igjen i snitt et par ganger hver uke. Det var overraskende å konstatere at å sykle fra Fornebu til Sandvika eller Bekkestua ikke tok lengre tid enn bil. Videre var det en ny opplevelse å sykle selv de bratteste bakkene i 20 km/t, uten å bli svett eller tungpustet.

Det var spennende da jeg måtte legge om til piggdekk. Hos Bike Fixx på Lysaker ba jeg om fullservice og dekkskift. Da jeg spurte om de hadde dekkhotell, svarte de etter litt betenkning ja. Tjenesten ble etablert der og da, og jeg var deres første dekkhotellkunde.

Mange hevder at Bærum ikke er skapt for helårs sykling. Da de glatte veiene kom, var min opplevelse at det går like fint å sykle om vinteren som om sommeren. Rett bekledning og rett skodd sykkel gjør selv kalde vinterdager med snø og is til en god og trygg opplevelse. Kun to ganger på disse fire årene har jeg punktert som resultat av for effektiv strøing og grus, ellers har jeg ikke hatt problemer med å komme frem i tide.

De fineste sykkelopplevelsene har vært de seks ukene sist vinter da jeg kunne sykle direkte fra Koksabukta på trygt merket is til Sandvika på halve tiden, og våren med syrinblomstringen i Bærum.

At syklingen i tillegg til gode opplevelser gir helsegevinster, er jo ikke feil.

Venstre har bidratt med å gjøre det bedre å sykle i Bærum, men også bedrifter og sameier kan gjøre mye for å tilrettelegge for helårs sykling. Å fortsatt lytte til Bærumssyklistenes klare tilbakemeldinger er viktig. Det er fortsatt forbedringspotensialer for å gjøre det tryggere å sykle og enklere og sikrere å parkere sykkelen utenfor bedrifter, sameier, kollektivstoppesteder og butikker.

For meg består livet av mange gleder, og en av disse er å sykle. Fortsatt kjenner jeg en egen glede når jeg skal på kortere eller lengre turer med sykkelen. Ikke minst er det morsomt å høre fra venner som gradvis har kopiert mine endringer at dette er fantastisk, og hvorfor har de ikke gjort dette før?

Til det kommende kommunestyret vil jeg oppfordre alle representantene til å dele gleden og prøve helårs sykling. Videre oppfordrer jeg alle sykkelvenner om å stemme på Venstre for å bidra til sikrere og tryggere sykling og bedre folkehelse i Bærum.

Godt valg!

Innlegget sto på trykk i Budstikka 18. august 2023