Gründersatsing i Sandvika

Foto: Privat

Sandvika har potensial til å bli en samlingsplass for unge gründere, men det må tenkes større og mer helhetlig for å få flere oppstartsbedrifter til å etablere seg og bli værende.

Øystein Goksøyr (3. kandidat), Martin Schilde (11. kandidat), Mikkel Lehne (48. kandidat)

Onsdag forrige uke samlet unge gründere seg i Sandvika for å delta på åpningsfest av Toothfairy House på Løkketangen, Sandvikas nye samlingsplass for oppstartsbedrifter med tilgang til attraktive lokaler, internasjonale og nasjonale nettverk, investorer og offentlige aktører.

Dermed er første bit på plass i puslespillet for å plassere Sandvika på det internasjonale kartet for kreative næringer, men det må tenkes større og mer helhetlig for å tiltrekke seg flere unge gründere.

Venstres har identifisert fem satsingsområder som vi vil jobbe for i neste kommunestyreperiode for å gjøre det attraktivt for unge gründere å etablere seg i Sandvika:

  1. Byutvikling som tiltrekker seg unge: Sandvika kan bli like hot som Stockholm, London eller Berlin. Venstre vil få fart på bylivet og bruke lokalene til å skape det livet vi ønsker.
  2. Gründerfond for rimeligere leie: Mange oppstartsbedrifter sliter med å overleve sine fem første leveår. Venstre vil opprette et kommunalt gründerfond for finansiering av rimeligere leie av lokaler.
  3. Attraktive lokaler: Venstre vil at kommunen inngår et tettere samarbeid med gårdeierne for å prioritere lokale oppstartsbedrifter til de mest attraktive lokalene i Sandvika.
  4. Redusere kjedemakten: Lokale kulturbedrifter blir tvunget til å følge de samme innkjøpsavtalene som kjedene. Venstre vil legge til rette for at lokale leverandører får en rettferdig tilgang til markedet.
  5. Sandvika i sone 1: Venstre vil gjøre det billigere å reise kollektivt til Sandvika.

Dersom du ønsker å satse på gründere, innovasjon og et fremtidsrettet næringsliv, er det en god idé å stemme Venstre!

Innlegget sto på trykk i Budstikka 28. august 2023