Kvotemeldinga gir kraftig omfordeling mellom kyst og hav

Fylkestingsrepresentant Pål Farstad, Møre og Romsdal Venstre, Foto: skjermdump Sunnmørsposten 15.01.24

-Kvotemeldinga gir kraftig omfordeling mellom kyst og hav. Det sier Pål Farstad i sin kommentar i Sunnmørsposten 15.januar. Regjeringa med Ap og Sp la fram sin kvotemeklding 12.januar. Farstad sin kommentar er gjengitt her.

Kvotemeldinga gir kraftig omfordeling mellom kyst og hav

Havfiskeflåten er taperen. Regjeringa blåser i den forutsigbarhet for fiskerinæringa som fiskeriministeren sier hun er varm talsperson for. En fisker i havfiskeflåten ligger an til kraftig kutt i sin lønn eller lott.

Kystfiskeren og havfiskeren er like mye verd. Jeg mener den eneste løsningen vil være å la dagens ressursfordeling stå. Den løsningen har bred forankring i fiskernes organisasjoner, og har kommet i stand gjennom grundige avveininger mellom næringsutøverne. Jeg har også merket meg i oppspillet til kvotemeldinga at både LO og NHO har advart mot å endre fordelingen.

Hvis ikke dette blir rettet opp i Stortingets behandling av kvotemeldinga, står vi i fare for nye år med usikkerhet og uforutsigbarhet fordi en ny regjering ser seg nødt til å rette opp de feilslutninger som nåværende regjering gjør.

Møre og Romsdal blir en taper med regjeringens forslag. Nå påhviler det Ap og Sp sine stortingsfolk fra Møre og Romsdal å skadebegrense. Så må vi feste lit til at behandlinga i næringskomiteen på Stortinget retter opp skjevheter.

Pål Farstad

Sunnmørsposten 15.01.24. Pål Farstad sin kommentar til kvotemeldinga