Bakkehaug: – Inflasjon i varsler

Foto: Per Aage Pleym Christensen

Da formannskapet hadde møte 13.februar ble det orientert om et nytt varsel. Denne gang mot ordfører Nina Kristengård (H). Venstres Knut Bakkehaug mener det har gått inflasjon i varsler, men at man ikke har noe annet valg enn å behandle varselet.

EUB skrev (på nett 17.02, bak betalingsmur) om varselet, og formannskapets behandling. I artikkelen står det:

“Varselet er innkommet gjennom kommunens eksterne varslingsinstans, Romerike Revisjon IKS, og gjelder behandling av en byggesak som er behandlet i kommunestyret. Varsleren, som er anonym, peker på mangelfull saksutredning og manglende svar på kommunestyrets spørsmål. Det indikeres i varselet at det er årsakssammenheng mellom mangelfull saksutredning og manglende svar på kommunestyrets spørsmål og påstått nære bånd mellom tiltakshaver og ordfører. Det fremkommer ikke i varselet at varsleren er ansatt i kommunen», står det i sakspapirene til den aktuelle saken.”

I formannskapets møte uttalte Venstres Knut Bakkehaug: “– Jeg synes egentlig hele greia er litt trist. Det har gått litt inflasjon i varslingssaker, jeg vet ikke om jeg synes dette er heldig. Jeg synes ikke egentlig det er heldig bruk av kommunens penger heller. Jeg tenker det er helt klart at det er gjort en saksforberedelse som ikke er god nok. Jeg mener også det er helt klart at ordfører er ansvarlig for det. Men å bruke penger på å undersøke kobling mellom ordfører og tiltakshaver og så videre her, er jeg litt i tvil om jeg synes er verdt pengene” ifølge EUB.

Og: “– Venstre går ikke imot innstillingen. Det er vi nødt til å gjøre, selv om det føles fånyttes. Vi er i ferd med å undergrave tilliten til oss selv. Vi må jobbe hardt med tilliten til Eidsvoll-politikken”.

Bakkehaug var ikke alene om å være betenkt over måten varslingsinstituttet blir brukt, men tilslutt gjorde formannskapet et enstemmig vedtak: «Varselet oversendes Romerike Revisjon IKS for oppfølging. Det avsettes kroner 126.400 fra disposisjonsfond til arbeidet med gjennomgang av varselet».