Framsnakk videregående skole!

Pål Farstad, medlem fylkesutvalget i Møre og Romsdal, Sponland Foto

-La oss nå framsnakke våre videregående skoler med de utallige gode tilbud som bys fram, og ikke bruke alle anledninger til å så tvil om hverandres intensjoner og ambisjoner. Det skriver Pål Farstad i dette innlegget som en kommentar til opposisjonen sine utspill i fylkesutvalgets møte 26.februar.

FRAMSNAKK VIDEREGÅENDE SKOLE!

Helt siden fylkeskommunens budsjettvedtak i desember 2023 har undertegnede og Venstre gang på gang understreket at våre videregående skoler skal skjermes for nedskjæringer. Våre samarbeidspartnere FrP, H og KrF har gjort det samme. Om nødvendig må vi bruke av disposisjonsfondet.

Istedenfor å slå seg til ro med våre forsikringer har flere parti i opposisjonen systematisk sådd tvil om vårt budskap, og dermed skapt usikkerhet blant elever, lærere og andre. Vi opplever rektorer og skoletillitsvalgte som går ut og bygger opp under denne usikkerheten basert på opposisjonspartiers retorikk.

Det er naturligvis opposisjonens privilegium å skape slik usikkerhet hvis en partitaktisk ser seg tjent med det. Noe annet er hvor fornuftig det er, og hvor oppbyggende det er for å løfte den videregående skolen i fylket. Etter å ha hørt opposisjonen under fylkesutvalgets møte 26.02.24 er jeg bare sånn passe optimistisk på vegne av oss som ønsker et tverrpolitisk løft. Jeg håper jeg tar feil.

Et stort spenningsmoment i disse dager er hvilke av fylkets mangslungne videregående skoletilbud våre ungdommer velger å søke på. Vi har en gullrekke av tilbud fra nord til sør i fylket, samtidig som vi vet at det kommer til å bli tilbud som blir lite søkt. Hvilke tilbud som får ingen eller noen få søkere gjenstår å se. Det vi vet er at alle de videregående skolene vi har skal bestå. Dette er slått fast i samarbeidsavtalen mellom FrP, H, KrF og V for 2023-27.

La oss nå framsnakke våre videregående skoler med de utallige gode tilbud som bys fram, og ikke bruke alle anledninger til å så tvil om hverandres intensjoner og ambisjoner.

Pål Farstad (V)
gruppeleder
Fylkestinget