Mener politikerne ikke gjør jobbene sine: – Står til stryk

Fredag ble det klart at regjeringen ikke prioriterer dobbeltspor sør for Tønsberg. Det får flere til å reagere.

SKUFFEDE: Camilla Bilstad Johannessen (V) og Peder Sunde (V) mener Vestfoldbenken på Stortinget har gjort en dårlig jobb når Vestfoldbanen ikke blir prioritert i Nasjonal Transportplan.

– Dette står til stryk. Her har ikke Vestfoldbenken på Stortinget klart å levere på den viktigste saken for Vestfold, sier Peder Sunde (V).

– Det er provoserende at de ikke klarer å levere. Samferdselsministeren kaller dette for en historisk satsning, men hvor er vi, spør Camilla Bilstad Johannessen (V).

Fredag la samferdselsminister Jon-Ivar Nygård fram Nasjonal Transportplan for 2025-2036 (NTP). Med en økonomisk ramme på 1.308 milliarder kroner var håpet at noe av dette skulle brukes på dobbeltspor gjennom Vestfold.

Men til tross for 436 milliarder til jernbane var ikke dette tilfellet. Det skuffer Venstre-politikerne i Sandefjord.

– Ikke klart det viktigste

– Vi har valgt inn representanter fra fylket, og til tross for en bred politisk enighet om dobbeltspor, så er vi ikke med i planen. De har ikke klart det vi felles mente var viktig for fylket, sier Sunde.

Samferdselsministeren kalte transportplanen for en ansvarlig og realistisk transportplan, og understreket flere ganger at de har gjort tøffe prioriteringer når det gjelder hvilke prosjekter de skal satse på.

Han sa likevel at de skal bygge nytt der det er nødvendig.

– Alle argumentene han (Nygård. journ.anm.) bruker for å beskrive hvorfor de har valgt de spesifikke prosjektene, passer jo for Stokke-Sandefjord, sier Bilstad Johannessen.

– Skal vi vinne fram, så må vi ha politikere som jobber hardere, sier Sunde.

 

Les resten av saken på Sandefjords Blad: https://www.sb.no/mener-politikerne-ikke-gjor-jobbene-sine-star-til-stryk/s/5-73-1817128