Nordnorgebanen må bygges nå!

Uttalelse fra Nordland Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**


Som et viktig samferdselstiltak, trafikksikkerhetsmessig og klimapolitisk tiltak mener Nordland Venstre at spørsmålet om videreføring av Nordlandsbanen igjen må settes på dagsorden.

Nordområdene har store og varierte naturressurser, men skal disse ressursene kunne benyttes til å sikre bosettingen i nord, må den trafikale infrastrukturen utbygges sikkelig i landsdelen.
Nordland Venstre mener at den mest framtidsrettede og miljømessige riktige måten å løse transportproblemene på i nord vil være å videreføre Nordlandsbanen. Derfor må en videreføring av Nordlandsbanen tas med i den Nasjonale Transportplanen for 2010 – 2019.

Nordland Venstre viser til at utbedring av Nordlandsbanen med videreføring til en Nord-Norge bane ikke bare vil gi nordnorsk næringsliv større konkurranseevne og utviklingsmulighet, men også bedre trafikksikkerheten vesentlig. Med elektrisk drift vil Nord-Norge banen også være et betydelig tiltak for å redusere klimaskadelige utslipp og bedre miljøet.

På denne bakrunnen henstiller Nordland Venstre Fylkeskommunen og kommunene i fylket til å engasjere seg i jernbanesaken. Det bør oppnevnes en hurtigarbeidende komite med representanter fra fylkeskommunen, kommuner og næringslivet som søker samarbeid med det politiske miljøet og næringslivet i Troms som arbeider med det samme, for å få snarest realisert en utbygging av Nordnorgesbanen.

Nordland Venstre viser videre til at Regjeringen har utpekt nordområdet til “Norges viktigste strategiske satsingsområde i årene som kommer”. For at dette skal bli mer enn fine ord, må Regjeringen vise handlekraft gjennom å innarbeide bygging av Nord-Norge banen i den nye Nasjonale Transportplanen!

<--- til oversikten over alle uttalelsene fra årsmøtet i Nordland Venstre -KLIKK HER.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**