Til innhold

Jennie Nicola Johnsen

Det trenger ikke være sånn at politikere skal kunne se og høre at folk ikke får hjelp eller lider og så svare «sånn må det dessverre bare være for noen for at resten skal ha det så bra» og så slippe unna med det. De har et ansvar for alle. Ikke bare de de liker. Ikke bare de som har penger eller de som stemmer på de.

Hei! Jeg heter Jennie Nicola og jeg er en liberal jente fra Bratsbergkleiva som stiller til valg for Venstre i år. I 1995 ble jeg valgt inn i Skien Bystyre. Det var mitt første lokalvalg. Jeg var 17 år da. Nå er jeg 42 og har i mellomtiden også sittet noen perioder i Oslo bystyre etter at jeg flyttet fra Skien en periode. Jeg var aktiv i Unge Venstre og Venstre i lang tid, var deriblant nestleder i Venstre mens vi satt i «Bondevik2 Regjeringen» og har hatt forskjellige tillitsverv i andre organisasjoner også som Nei til EU, Landsrådet for Heimevernet og Nei til Atomvåpen. «Mennesket i sentrum», det er et ideologisk ordtak jeg liker å bruke. Det betyr enkelt;

Mennesket først. Så hensynet til systemene. Om det er NAV, Barnevern, sosialvesen, helsevesen, politi eller skole. Systemer som ikke ser og klarer ivareta ett og ett menneske i kontekst av hvem de er og det livet de faktisk lever er ikke gode systemer. De må endres. De kan fort endres, dersom det stemmes frem politikere som har vilje til å prioritere å gjøre nettopp det. Som vet hva det er som trengs mest å finne bedre løsninger på.

Politikk handler om prioritering av ressursene. Alt kan ikke prioriteres samtidig. Jeg mener absolutt det er ting som må prioriteres annerledes enn de gjøres i dag. Også i Skien. Jeg er veldig opptatt av demokrati, lokaldemokrati og sosialpolitikk og har stort sett sittet i Helse og Sosialkomiteene i både Skien og Oslo i min folkevalgte tid. I Oslo endte det nesten med budsjettkrise ett år fordi jeg nektet å stemme for Høyre og Frp-byrådets budsjett med mindre de gikk med på å øke sosialhjelpssatsene. Det var nemlig min aller viktigste prioritering i budsjettforhandlingene for de hadde ingen andre prioritert før. Og den sto jeg ved. Til Høyre gav etter, fordi de trengte min stemme også for å flertall for budsjettet sitt. Slikt ble det ekstra penger til dyrebeskyttelsen av også. Jeg er nemlig glad i dyr også, ikke bare mennesker:-)

I noen år nå har jeg hatt andre fokus i livet enn å være partipolitisk aktiv. Nå begynner jeg å få et rom i livet igjen for å kunne delta i større samfunnsjobber, og det er det realpolitikk er; en samfunnsjobb. Skien skal være en god by å bo i for alle skiensborgere. Slik tjenestene er organisert og sentralisert over de siste 10-20 åra så skjer det stadig endringer som gjør at flere og flere mennesker faller igjennom og ikke blir inkludert skikkelig. Jeg er klar for å gjøre en større innsats igjen og melder meg til tjeneste. For et grønnere, mer sosialt og mer liberalt Skien!