Venstre vil etablere Preikestolen nasjonalpark

Som første parti vedtok Venstre, under årsmøtet i Haugesund i helgen å arbeide for at Preikestolen nasjonalpark skal etableres.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Preikestolen Lysefjorden

Foto: –

Rogaland Venstre vedtok dette enstemmig i forbindelse med behandlingen av sitt fylkesvalgprogram. Preikestolen nasjonalpark vil bli den første nasjonalparken i Rogaland fylke.
-Tiden er overmoden på å sikre dette internasjonalt kjente naturmonumentet for all framtid. En nasjonalparkstatus vil også være positivt for hvordan området brukes i reiselivssammenheng, sier Venstres fylkestopp Helge Solum Larsen.

Også Fylkesmannen i Roagaland har uttalt seg positivt til nasjonalparken: "Det faglege grunnlaget for oppretting av nasjonalpark på nordsida av Lysefjorden er tilstades", sier Fylkesmannen i Rogaland i sin vurdering.
12 frivillige organisasjoner med over 300 000 medlemmer stiller seg bak kravet om Preikestolen nasjonalpark-NÅ! Leder Kristin Krohn Devold i Den norske Turistforening har uttalt at “Preikestolen og Lysefjorden er uten sidestykke i norsk natur og fortjener nasjonalparkstatus”.

Organisasjonen Preikestolen nasjonalpark-NÅ! har egen hjemmeside, her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**