Veibyråkratenes tunnelsyn

Etter ett års kamp mot veimyndighetene har innbyggerne, aksjonister og lokalpolitikere på Hurumhalvøya fått gehør: Samferdselsministeren åpner for å se på alternativer til å bygge enda et tunnelløp under Oslofjorden. Siden det ikke foreligger en oversikt over problemene med Oslofjordtunnelen, vil jeg gjerne opplyse Arnstad om de betenkelige forholdene hun åpenbart ikke er kjent med, skriver Rebekka Borsch i Aftenposten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Tunnel

Foto: Microsoft

Forhold som veivesenet og veidirektoratet har vært kjent med lenge, uten at det har påvirket deres “tunnelsyn” i saken. «Erfaringene med tunnel har imidlertid vist betydelige ulemper og kostnader. Det foreligger ingen samlet oversikt over disse forholdene», skriver statsråden i sitt svar til spørsmålet Venstre stilte til statsråden vedrørende veivesenets planer om å bygge nytt tunnelløp.

Marit Arnstad skal ha honnør for å be veidirektoratet om å se nærmere på en broløsning. Hun skal ha honnør for å erkjenne at tunnelen medfører en del problemer. Oslofjordtunnelen er Norges desidert farligste tunnel. Som trafikkåre er den en tragedie: usikker i drift, alt for bratt og på toppen av statistikken over tunnelbranner.

Les hele innlegget i Aftenposten

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**