Her er Venstres liste i Troms

Her er de 13 det var plass til på Venstres liste ved Stortingsvalget. Nedenfor finner du en nærmere presentasjon av kandidatene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Plakat Troms Roar Sollied 09

Foto: Ivar Kvaal Thomas Hansen

Endelig liste ser slik ut:

1. Roar Sollied, Målselv
2. Jonas Eilertsen, Tromsø
3. Maria Serafia Fjellstad, Harstad
4. Marie Fangel, Tromsø
5. Marit Hjalmarsen, Kåfjord
6. Arve Cruickshank, Lenvik
7. Bjørn Mathisen, Kvæfjord
8. Anne Berit Figenschau, Tromsø
9. Toini Løvseth, Lenvik
10. Guttorm Nergård, Berg
11. Toril Kjelstrup, Bardu
12. Johan Petter Barlindhaug, Tromsø
13. Lillian Hessen, Kvæfjord

Mer om kandidatene:

Roar Sollied

Troms Venstres førstevalg, Roar Sollied (56), er bosatt på Bardufoss i Målselv, men kommer opprinnelig fra Tranøy og Tromsø. Etter ett år i Harstad sjøforsvarsavsnitt studerte han språk og litteratur til cand mag og har nå master i voksenpedagogikk fra UiT. Roar har vært lærer i vg skole i 19 år, og de siste 10 årene har han administrert etter- og videreutdanning for Forsvaret på høyere nivå. Han er ansatt i Forsvarets høgskole.

Roar er nå sentralstyremedlem og fylkestingsrepresentant. Siden 1991 har han hele 16 år som fast medlem av kommunestyret, også som formannskapsmedlem og gruppeleder for hele ni venstrerepresentanter. Han har toppet fylkeslista tre ganger i Troms, og de to siste periodene har han deltatt i komite for utdanning, der han nå er nestleder. Da han debuterte i 1999 ble han kulturutvalgsleder i Troms. Som kulturutvalgsleder fremmet han forprosjektforslaget som igangsatte prosessen for eget bygg for Hålogaland Teater. Han ble senere leder av Kulturskolerådet i Troms og Svalbard. Han har på fritid vært aktiv i kor og korps og lokale band, sist med Karva Blues. Han har også vært aktiv revyskribent, regissør og aktør. I 1996 vant han "Uvettiaden" ved Festspillene i Nord-Norge. Han er nå styreleder i Næringshagen i Målselv og nestleder i styret i Kommunenes Opplæringskontor, Troms.

Etter å ha vært i organisasjonsstyret på alle nivåer i Venstre og i to folkevalgte organer, søker Roar Sollied nå åå bli stortingsrepresentant. Han brenner spesielt for utdanningsspørsmål og vil bidra til at kunnskapsøkonomi og et bærekraftig miljø skal sikre framtida. Han mener videre at kommunene må styrkes som tjenesteytere og overta større deler av statens ansvar, at småbedriftene må få bedre kår, at det operative forsvaret må styrkes og at nordområdene vil bli verdensarena for Venstre-politikk med nye utfordringer og muligheter innen forskning, ressursforvaltning, sikkerhetspolitikk, suverintetsavklaringer, klima og samferdsel.

Jonas Stein Eilertsen

Foto: Ivar Kvaal

Jonas Stein Eilertsen (25) er leder av transport- og miljøkomiteen i Tromsø og nestleder i Norges Unge Venstre. Han er medlem av Venstres programkomite og har vært valgkampsekretær for Troms Venstre ved de to siste valgene. Jonas har studert til BA-grad i statsvitenskap i Frankrike, London og Tromsø og tar nå mastergrad.

Maria Serafia Fjellstad 3. kand Troms

Maria Serafia Fjellstad (27) er nettopp kommet tilbake til Harstad fra studiebyen Trondheim, der hun har blitt lege og jobbet med studentpolitikk og Venstrepolitikk. Hun har blant annet vært styreleder i Studentsamskipnaden i Trondheim og styremedlem i NOKUT, Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen, som blant annet akkrediterer våre utdanningsinstitusjoner. Hun er nybakt mor og opptatt av en fleksibel permisjonsordning for foreldre til barnas beste.

Videre på lista

Marie Fangel

Marie Fangel er Venstre-veteranen i Tromsø som alltid har stått på barrikadene for byutvikling og kultur. Hun er fortsatt medlem av kommunestyret og formannskapet og har tidligere vært førstekandidat for Troms.

Marit Hjalmarsen

Marit Hjalmarsen bor i Kåfjord der hun jobber som sykepleier i hjemmesykepleien. Hun er hovedverneombud i kommunen og leder av AMU.

Arve Cruickshank 07

Arve Cruickshank er mangeårig kommunestyremedlem i Lenvik. Han er nå havnesjef og har blant annet erfaring som rådmann og grûnder.

Bjørn Mathisen er bonde på Kveøya og leder av Troms Bondelag. Han er en av Venstres fire i kommunestyret i Kvæfjord.

Anne Berit Figenschau

Anne Berit Figenschau kommer fra Bardu og bor i Tromsø. Hun er kanskje mest kjent som internasjonal markedsfører av Tromsø2018, men hun kom fra jobb som regionleder for Telenor. Anne-Berit jobber nå med markedsføring av reiselivsnæringen i Tromsø.

Toini Løvseth i Troms

Toini Løvseth kommer fra Vesterålen og bor på Finnsnes. Hun har jobbet ved Studiesenteret Finnsnes som rådgiver i kompetanse- og næringslivssaker. Hun er nå tilsatt ved Finnfjord AS. Toini har doktorgrad i statsvitenskap.

Guttorm Nergård 2

Guttorm Nergård kommer fra Lenvik, men bor nå i Berg, der han er varaordfører og representerer Berg fellesliste. Han har vært fisker og er nå lærer.

Toril Kjelstrup

Toril Kjelstrup bor i Bardu. Hun kom fra direktørjobb i Focus Møbler i Målselv, senere NHO byggmesterforbundet til direktørjobb i Blånisselandet AS, der hun jobbet fram prosjektet for åpning. Hun er nå selvstendig næringsdrivende. Toril er leder i Bardu Venstre og styremedlem i Troms Venstre.

Johan Petter Barlindhaug

Johan Petter Barlindhaug fra Tromsø er en av de mest markante næringslivslederne her nord og i landet, hvor han også gjenkjennes som leder av Distriktskommisjonen. Johan Petter har bidratt til nordområdepolitikken i Venstre på fylkesplan og sentralt.

Lillian Hessen

Lillian Hessen er gjenvalgt ordfører i Kvæfjord kommune etter direkte ordførervalg og har nylig ferdig med sin periode som leder av Sør-Troms regionråd.

TF: Helt på siden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**