Miljøprisen 2015 går til Fjord Line

Leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde, presenterer vinner av Miljøprisen 2015 på Risavikdagen, Foto: Magne Bartlett

Miljøprisen 2015 tildeles til Fjord Line for investeringene de har gjort i de nye cruisefergene MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord. Begge disse skipene er i verdensklasse i miljøvennlighet og utslippsreduksjon.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Fredrik Langfeldt mottar miljøprisen 2015 på vegne av Fjord Line.
Fredrik Langfeldt mottar miljøprisen 2015 på vegne av Fjord Line.

Rogaland Venstre deler hvert år ut en miljøpris til en person, bedrift, foretak eller forening som har gjort en ekstra stor innsats for miljøet i løpet av fjoråret eller en lengre periode.

– Vi gir denne bemerkelsen fordi vi er opptatt av miljøet og mener det er viktig at de som gjør en innsats for å fremme miljøvennlig atferd fortjener litt ekstra oppmerksomhet, sier leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

Environmental Ship Index (ESI) identifiserer skip med lave utslipp og gir dem score etter hvor miljøvennlige de er. Av 3194 skip troner begge Fjord Line sine nye skip på de to øverste plasseringene i år.

– Fjord Line gikk foran da de anskaffet MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord. De var modige og har hatt pågangsmot. Begge de to skipene er gode eksempler på hvordan rederier kan bidra til å ta miljøansvar, sier Lunde.

Da MS Stavangerfjord ble satt i drift i 2013 var det den første cruisefergen i verden som har en såkalt single LNG-motor. Året etter kom MS Bergensfjord i drift.

MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord har oppnådd betydelige utslippsgevinster. Bruken av LNG fjerner risikoen for oljesøl. Et solid avfalls- og varmegjenvinningssystem om bord innebærer også at energiforbruket på cruisefergene er redusert.

– Det var modig av Fjord Line å være først ute med investering i slike cruiseferger. Disse to fergene viser nå vei for andre og bidrar som gode eksempler på hvordan rederier kan ta miljøansvar, sier Lunde.

Se oversikt over tidligere vinnere av Miljøprisen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**