Det viktigste er verdens fattige

FairTrade handler først og fremst om å hjelpe verdens fattige. Der er Unge Venstre og AUF helt enig. Det er flott at AUF også vil være med på laget for mer rettferdig handel. FairTrade kommer ikke til å løse hele fattigdomsproblemet, men mer rettferdig handel er en veldig viktig del av det.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Jonas Eilertsen

Foto: Toby Stein

Vi ønsker å ta selvkritikk for at var i overkant krasse mot AUF i vårt tidligere innlegg. Samtidig følte vi at nybrottsarbeidet som Unge Venstre og Venstre har lagt ned for å gjøre Tromsø til en FairTrade-by ble oversett av AUF. Arbeidet har pågått i et halvt år, det kunne godt AUF ha nevnt i innlegget sitt. Hvis man skal få gjennomført gode tverrpolitiske tiltak er det viktig å samarbeide og respektere sine medspillere.

Det viktigste er tross alt verdens fattige. Unge Venstre vil gjerne samarbeide med AUF og andre partier som vil gjøre en innsats for mennesker som lider i Tromsø, Troms, Norge eller i verden. Venstre-politikere er ikke så fryktelig opptatt av at alle skal få det litt bedre. Folk flest har det egentlig ganske bra i Norge. Vi er derimot brennende opptatt av at noen skal få det mye bedre. Det er dette rettferdig handel dreier seg om.

Jonas Eilertsen
Leder Tromsø Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**