Skianlegg på Solli — der snøen er!

Asker har ingen anlegg for å arrangere renn i skiidrettene langrenn, skiskyting og hundekjøring. Brukerinteressene har arbeidet lenge for å få til en løsning, og politisk vekket vi i Venstre saken til liv igjen i begynnelsen av denne kommunestyreperioden. Vi vil være en pådriver for å få etablert et anlegg for trening og lokale skirenn, og er enige med brukerne i at Solliområdet peker seg ut som det naturlige stedsvalg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Å gå på ski er utvilsomt både helsebringende og nært knyttet til aktivt friluftsliv og gode naturopplevelser. Skimulighetene er blant de flotteste naturgitte kvalitetene vi har i Asker, det er en selvfølge at vi utnytter denne kvaliteten ved å legge til rette for økt skiaktivitet blant stadig flere barn, unge og voksne i Asker.

Rekrutteringen til skiklubbene i Asker er god, men sårbar for dårlige vintre, mange konkurrerende tilbud og manglende anlegg for trening og skirenn. I mangel av anlegg for skiskyting må eksempelvis skiskyttergruppa i Asker Skiklubb begrense inntaket, og si nei til mange unge som ønsker å delta. For å stimulere flere barn og unge til å lære skiferdigheter og gleden ved å gå på ski, og for å skape et samlende og sosialt fellesskap rundt skiidrettene, vil vi at Asker kommune nå bidrar aktivt til å få etablert et skianlegg for hundekjøring, skiskyting og langrenn så snart som mulig.

Vi må lytte til brukernes argumenter for lokalisering og utforming av anlegg. Venstre sørget for at brukerinteressene i saken var representert ved formannskapets befaring på Solli tidlig i sommer. Brukerne har selv argumentert for lokalisering i dalsøkket øst for Solli. Det er et alternativ som vil være til liten sjenanse for øvrige turgåere, godt gjemt i terrenget som det er. Det ser heller ikke ut til å komme i konflikt med kulturverdiene i området. Videre kan det knyttes direkte til eksisterende løypenett ovenfor Solli gård.

Hovedargumentet for å velge Solli er likevel at det er det mest snøsikre området i Asker. Selv i snøfattige vintre har Solli reddet skimulighetene for mange av oss. Den siste rest av årets snø forsvant for øvrig fra løypene på Solli rundt 1. juni! Solli et unikt område på flere måter, med flotte natur- og kulturkvaliteter. Vi ønsker å la flere brukergrupper få glede av Solliområdets kvaliteter og å øke tilgjengeligheten til marka, men altså på en skånsom måte som i minst mulig grad forringer øvrige kvaliteter. Venstre mener at vi må arbeide videre med det lokaliseringsalternativet som brukerne selv har argumentert for, eventuelt sammen med annet alternativ i Solliområdet. Utredningsarbeidet må fullføres så snart som mulig, slik at vi kan fatte beslutning om anleggets plassering og utforming.

Spørsmålet om skianlegg på Solli kobles ofte mot behovet for en bedre veiløsning og parkeringskapasitet på Solli. Vi mener at dette er behov som må dekkes uansett og igangsettes så snart som mulig. Et lokalt skianlegg, slik det her er snakk om, må om nødvendig kunne opparbeides parallelt med en gradvis utbedring og oppgradering av vei og parkering.

Det er gledelig at et skianlegg på Solli nå synes å ha god tilslutning blant mange av Askers politikere. Venstre vil fortsatt trykke på for å få gjort de nødvendige vedtak i denne saken, slik at vi endelig kan gi et bedre tilbud til de mange som ønsker å drive skiidrett i Asker.

Ingvild Tautra Vevatne (varaordfører) og Terje Stamer Wahl (kommunestyrerepresentant, V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**