Venstre i media

Her finner du nettavisoppslag og publiserte leserinnlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Anne Sofie Riseng

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis: Tofte – fortid og fremtid
23.04.2013 Vi har blitt beskyldt for å ville legge ned 300 arbeidsplasser. Dette er selvfølgelig feil. La det være helt klart: Det er Södra som legger ned fabrikken og det har skapt en situasjon. Ut fra denne situasjonen har vi ønsket å se på utvikling av stedet Tofte med nye øyne, skriver leder i Hurum Venstre, Anne Sofie Riseng.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis: – Min tanke er fri
19.04.2013 — Jeg er folkevalgt og ser ingen grunn til at jeg skal trekke meg fordi meningsmotstandere er uenige i saken, sier varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V).
Les mer

Skilt, Filtvet

Oppslag i Røyken og Hurums Avis: Vil stenge Nordstrandveien
14.04.2013 Hver sommer forvandles Nordstrandveien i Filtvet til et evig kaos med biler. Nå er det flere som ønsker veien stengt for trafikk. Hurum Venstre løfter saken i en interpellasjon i kommunestyret 16. april.
Les mer

Marianne Arctander

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis: Forsøkt tiet i hjel
11.04.2013 Tiet i hjel, om fagforeningen, Hurum Senterparti og redaktøren i RHA hadde fått bestemme. Tenk at en skal høre slikt i demokratiske Norge i 2013, skriver mangeårig folkevalgt for Venstre i Hurum, Marianne Arctander, i dette leserinnlegget.
Les mer

Dobbel regnbue på Tofte

Oppslag i Røyken og Hurums Avis: Vil løfte Tofte
11.04.2013 Hurum Venstre tror ikke cellulosefabrikken på Tofte har noen framtid. Nå vil de heller begynne å planlegge framtiden til Tofte uten hjørnestensbedriften ved å lansere Tofte-løftet.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 07.03.13: 100 år med stemmerett
05.03.2013 – Kvinnebevegelsen lot seg ikke knekke, men sto på i år etter år for kvinners rett til å delta i demokratiske valg. Kvinneforkjemperen Gina Krog sa det slik: "Vi hadde aldri tvilt på at vi skulle seire". Jeg er glad de beholdt troen og ikke gav opp, skriver varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V) i dette innlegget.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 07.02.13: Tror toget har gått
— Om Røyken tror de kan komme tilbake og be Hurum hoppe, så er det ikke sikkert vi er innstilt på det, sier varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V).
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Drammens Tidende og RHA 29.01.13: Demokratiet er taperen
27.01.2013 Ja, jeg ble sjokkert da jeg fikk beskjeden om Røyken Høyres snuoperasjon. Brått ble debatten stoppet, faktisk nesten før den var begynt. Det skulle vært en debatt i det offentlige rom der politikere og innbyggere i Hurum og Røyken skulle gjøre seg opp sin mening. De skulle vurdere fordeler og ulemper — for og imot: En eller to kommuner på Hurumhalvøya? Slik ble det ikke, skriver varaordfører i Hurum, Gunn-Torill Homme Mathisen (V).
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 15.01.13: Ønsker seg mer autovern
17.01.2013 Varaordfører i Hurum, Gunn-Torill Homme Mathisen (V), mener mange frykter utforkjøring på Fv. 281- Storsandveien. Nå ber hun Statens vegvesen sette opp mer autovern på strekningen.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, Trine Skei Grande og Rebekka Borsch

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 02.11.12: Vil diskutere broløsning på Stortinget
— Vi vil i vårt forslag til alternativt statsbudsjett kreve konsekvensutredning ved bro i Oslofjordforbindelsen, sier Venstreleder Trine Skei Grande. Tirsdag var Skei Grande invitert til møte med Hurum Venstre på Hurum ungdomsskole. Med på møtet er blant annet Hurums varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen, Buskerud Venstres stortingskandidat Rebekka Borsch (Røyken), representanter for Kongsberg og Lier Venstre, Heidi Støa, som startet Facebook-gruppen for de som vil ha bro, og Kjell-Magne Boye Nilsen fra Aksjonsgruppen mot nytt tunnelløp.
Les mer

Trine Skei Grande

Oppslag i Drammens Tidende nett 30.10.12: Utfordrer «tunnelsyn»
Venstres partileder, Trine Skei Grande, vil utfordre samferdselsministeren etter å ha fått servert argumenter og bekymringer rundt Oslofjordtunnelen. Europas farligste tunnel. For bratt. Ofte stengt. Meningene var mange, og mange var enige om at en bro ville vært en bedre løsning enn tunnel da Hurum Venstre holdt møte om utfordringene rundt Oslofjordtunnelen, og den planlagte byggingen av nytt løp.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 22.10.12: Hurums nye gjestegård åpnet
25.10.2012 Grønsand gjestegård har fått større lokaler og mer utstyr. Sist uke var det reåpning med innbudte gjester. Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen deltok som kommunens representant invitert av Tollef Nielsen, daglig leder Karen Sannes og gårdeier Terje Wiggo Nielsen.
Les mer

eldre ektepar

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 09.10.12: Aktive eldre former framtida
Vi må se eldre som hele mennesker, som fremdeles har mye å gi og som sitter på masse kunnskap og erfaring som vi yngre kan dra nytte av. De eldre er historiens fanebærere samtidig som vi trenger dem for å utvikle gode lokalsamfunn. Vi må gå sammen inn i framtida.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 31.07.12: En halv million til fattige barn
Varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V) jubler over at Hurum har fått nærmere en halv million kroner for å bekjempe barnefattigdom. Sist fredag ble det offentliggjort hvem som får penger til å bekjempe barnefattigdom. Det er første gang Hurum har søkt om støtte, og kommunen mottar i år 445 000 kroner. Pengene skal i hovedsak gå til utstyrspool, ferietiltak og fritidsaktiviteter.
Les mer

Stemmegiving

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 05.07.12: Klare for å se på sammenslåing
07.07.2012 Venstre og Frp vil ha folkeavstemning om kommune- sammenslåing ved stortingsvalget neste høst. Men det er mulig de må vente til våren 2014. Les mer

Barn, sjø, hav, krabbefiske

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 28.06.12: Fokus på fjordene
25.06.2012 Innbyggerne i Hurum og Røyken er heldige som bor midt imellom Oslofjorden og Drammensfjorden. Det gir oss mange gleder, men også forpliktelser. Hurum Venstre mener det er på tide å sette fokus på fjordene våre. Fokus på fjordenes helsetilstand, det biologiske mangfoldet og trusler som overfiske, økt bruk, økt trafikk og nedbygging av strandsonen.
Les mer

Valgurne

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 26.04.12: Ny grønn borgerlig regjering
20.04.2012 Venstres landsmøte trakk opp kursen mot valget i 2013 på sitt landsmøte nylig. Vi går til valg på et regjeringsskifte og vi gjør det for å få gjennomslag for vår politikk. Venstres lokalpolitikere i Hurum og Røyken oppsummerer.
Les mer

Marianne Arctander

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 12.04.12: Frykter «fargelegging» av politiske dokumenter
14.04.2012 Marianne Arctander (V) ønsker at politikerne i Hurum får bedre tilgang til høringsuttalelser i viktige saker.
Les mer

Varaordførar Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Røyken og Hurums avis og Drammens Tidende 29.03.12: Når en pluss en blir en
21.03.2012 Nylig hadde jeg en ordfører til bords. Han holdt til i Re i Vestfold, en kommune på størrelse med Hurum. I løpet av måltidet var vi innom mange saker, blant annet kommunesammenslåing. Der hadde min bordkavaler førstehåndskunnskap, ettersom hans kommune hadde gjennomført en kommunesammenslåing.
Les mer

Geir Stave

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 17.03.12: Vil stoppe sanduttaket på Verket
18.03.2012 Flertallet i Planutvalget i Hurum har gått inn for gi Svelviksand AS dispensasjon for å bytte ut utstyr til flere titalls millioner kroner. Geir Stave (V) reagerer på at det er gitt dispensasjon før reguleringsplanen er ferdig.
Les mer

Venstres leder Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 07.03.12: Økonomiske utfordringer og mennesker på flukt
27.02.2012 Hurum kommune har tatt opp et kassakredittlån for å kunne betale sine regninger. Dette er selvsagt ikke ønskelig. Bruk av kassakreditt vil koste mellom kr 100.000 og kr 300.000 pr. år, alt etter hvor mye man tar ut, og lånet innfris innen utgangen av 2012. Bakteppet er at kommunen ligger an til et underskudd på 5 millioner kroner for 2010. Mye av grunnen til det er de store utfordringene innen barnevernet.
Les mer

Anne Sofie Riseng

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 05.03.12: Pendlerutfordringer hemmer utvikling
21.02.2012 "Spikkestadbanens pendlerforening" kjemper i disse dager for å beholde dagens reisetid ved Spikkestadbanen og for å opprettholde Hallenskog og Åsåker som stasjoner. I denne kampen har jeg savnet støtte fra min hjemkommune Hurum. Vi er da vitterlig flere huringer som daglig blir berørt av dette ved at vi benytter Spikkestadbanen.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 08.02.12: Planlegger boliger og næring
Orica går med planer om å bygge boliger og næring på Engene i Sætre. Gruppeleder Gunn-Torill Homme Mathisen (V) synes planene er svært gode.
Les mer

stopp

Oppslag i Drammens Tidende 08.02.12: Orica letter litt på sløret
I dag fikk Henrik Arctander en privat omvisning på det gamle museet. I morgen skal Orica fortelle om planene de har for området.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, Monica Vee Bratlie og Jimmy Quist

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 02.02.12: Historisk spatak i Sætre
I går ble spaden satt i jorda for det som skal bli Hurums nye administrasjonsbygg i tre etasjer.
Les mer

Hurum kommune, skilt

Førstesideoppslag i Røyken og Hurums Avis 17.10.11: Nå skal Hurum få sin ja-kommune
17.10.2011 Vekst, bedre skole og befolkningsøkning. Høyre, Kristelig Folkeparti, Venstre og Senterpartiet har underskrevet en samarbeidsavtale som staker ut kursen for Hurum de neste fire år.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Røyken og Hurums avis 17.10.11: Ved et veiskille
14.10.2011 Årets valg var godt for Venstre som fikk 7,4% oppslutning. Jeg vil benytte anledningen og takke de som viste oss tillit og puttet en Venstre-liste i valgurnen. Det er deres fortjeneste at vi nå sitter i posisjon. Takk skal dere ha!
Les mer

Monica Bratlie og Gunn-Torill Homme Mathisen

Førstesideoppslag i Røyken og Hurums avis 13.10.11: Første kvinnelige ordførerveksling i Hurum
13.10.2011 Det ble ingen overraskelser da Monica Vee Bratlie (H) og Gunn-Torill Homme Mathisen (V) ble innsatt som henholdsvis ordfører og varaordfører på tirsdag. For andre gang i historien sitter det nå to kvinner på topp i Hurum. Og for første gang overtar en kvinne etter en kvinne.
Les mer

Arvid Skage

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 13.10.11: Over bekken etter vann?
07.10.2011 I dagens Rha har avisen et førstesideoppslag som representerer samferdselsmessig revolusjonerende nytenkning. Hurum Venstre har allerede over lengre tid forsøkt å få til en kollektiv politisk oppslutning om nettopp å integrere Oslofjorden som et effektivt element i en trafikkløsning mellom Hurum/Røyken og Osloregionen.
Les mer

Monica Bratlie og Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag Røyken og Hurums Avis 19.09.11: Velgerne forventer endringer
19.09.2011 Hurums nye ordfører Monica Vee Bratlie (H) og varaordfører Gunn-Torill Homme Mathisen (V) er sammen med KrF og Sp meget klare på at det vil bli andre boller i kommunen de kommende fire årene. – Nå skal det gjennomføres planer, sier de to.
Les mer

Ole Morten Furua Rødby, Gunn-Torill Homme Mathisen, Monica Vee Bratlie og Øyvind Eriksen.

Pressemelding / Oppslag i Røyken og Hurums Avis og Drammens Tidende: Enighet mellom sentrum og Høyre i Hurum
18.09.2011 Monica Vee Bratlie (H) blir ny ordfører og Gunn-Torill Homme Mathisen (V) varaordfører i Hurum. Dette er klart etter at Høyre, Venstre, KrF og Sp har inngått en samarbeidsavtale for kommunestyreperioden 2011-2015.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 13.09.11: …og Venstre kan få varaordføreren i Hurum
Hvem blir varaordfører i Hurum? Høyst sannsynlig påtroppende ordfører Monica Vee Bratlie starter forhandlingene i kveld.
Les mer

Valgmøte i Sætre

Oppslag i Røyken og Hurums avis 11.09.11: Ingen vil samarbeide med Frp i Hurum
Ingen vil samarbeide med Fremskrittspartiet i Hurum, men Kent Lippert Olsen fra Arbeiderpartiet sier ikke nei takk til støtte for sitt ordførerkandidatur.
Les mer

Geir Stave, andrekandidat for Venstre i Hurum

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 08.08.11: Fire år har passert
07.09.2011 I fire år har jeg sittet som Venstres representant i Plan- og utviklingsutvalget, det er tid for å gjøre opp status. Vi har arbeidet med store planer for Sætre og Tofte, vi har laget kystsoneplan, trafikksikkerhetsplan og plan for idrett- og kulturliv. Men det som plager meg er at jeg har vært med på å vedta flerfoldige hytteutbygginger og nesten ingen boligutbygginger.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Drammens Tidende 07.09.11: Vilje til handling mot barnefattigdom
04.09.2011 Det snakkes mye om å ville gjøre Hurum bedre. Da er det viktig å vise vilje til handling. Det er spesielt en sak som jeg ønsker fokus på og få gjort noe med; nemlig barnefattigdom.
Les mer

Arvid Skage

Leserinnlegg i Røyken og Hurums avis 05.09.11: Billigsalg på valgflesk
31.08.2011 Forhåpentligvis er folk i disse førvalgstider oppmerksom på de politiske partiers tilbøyelighet når det gjelder billigsalg av valgflesk. Noen vil muligens oppfatte dette som en sjarmant del av den politiske valgkamp, men det er neppe ansvarlig å tenke slik.
Les mer

Marianne Arctander

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 01.09.11: Kutt i ordførerlønn
26.08.2011 Venstre vet hvordan kommunen kan kutte ordførerlønningen med over 600 000 kroner.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 01.09.11: Bedre velferd der du bor
25.08.2011 Regjeringens heseblesende hastverk med å innføre samhandlingsreformen før ting er på plass, slutter ikke å forundre meg.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 26.08.11: Vil bedre kollektivtrafikken
26.08.2011 Samferdsel og fattigdom er hovedområdene som førstekandidat Gunn-Torill Homme Mathisen og Hurum Venstre vil sette av mer ressurser til i neste valgperiode.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 22.08.11: Vi må støtte opp om ildsjelene
19.08.2011 Uten frivilligheten stopper Norge. Uten frivillighet ville vi ikke hatt gode sosiale lavterskeltilbud for de blant oss som sliter eller et bredt kultur- og idrettstilbud av høy kvalitet for alle. Venstre vil støtte opp om alle disse ildsjelene som bidrar til at lokalsamfunnet blir triveligere og mer spennende å leve i.
Les mer

Fylkesleder Geir Stave

Leserinnlegg i Drammens Tidende 18.08.11: Hurum Venstre tar avstand fra varaordfører Røeds uttalelser
18.08.2011 Det var med vantro jeg leste DT på lørdag. Hurums varaordfører og Hurum Frps leder Trond Røed hevder på forsiden "Mener regjeringen har skylden for terroren". I intervjuet bekrefter Røed sitt syn på årsaken til terroristens drap på 77 uskyldige mennesker og hevder skylden ligger i landets innvandringspolitikk. Røed påstår at drapene ville vært unngått dersom Norge ikke hadde hatt innvandring.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 11.08.11: Bare lys kan drive ut mørke
05.08.2011 Det utenkelige skjedde. Terrorangrepene i Oslo og på Utøya er av et slikt omfang at det nesten er umulig å fatte. Det er surrealistisk. Umulig å ta helt inn. At dette skjer her, i fredlige Norge. Så mange døde, så mange ungdommer med livet foran seg er borte.
Les mer

Tunnel

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 01.08.11: Skal vi vente til det går liv?
01.08.2011 I prinsipp er Hurum Venstre enig med RHA’s redaktør når han i sin leder 21. juli snakker om utfordringene i forbindelse med dagens Oslofjordtunnel.
Les mer

Skilt, Freyborg Storsand

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 01.08.11: Tvil om campingforbud
Hurum kommune er usikker på om de har lov til å sette opp skilt som forbyr kampering på Freyborgstranda. Det var under et intervju med RHA at venstrepolitiker Gunn-Torill Homme Mathisen kom over det bortgjemte skiltet som varsler om at det er forbudt å sette opp telt.
– Først så jeg at det var noen som campet, og jeg tenkte at det var hyggelig at man tok i bruk Hurum. Men så fikk jeg øye på skiltet og stusset på om dette var lov i forhold til friluftsloven, sier Homme Mathisen.
Les mer

Valg 2011

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 21.07.11: Det nytter å stemme Venstre
17.07.2011 Mange klager over at Venstre får for mye makt i forhold til antall stemmer. Så da ser dere folkens – det nytter å stemme Venstre!
Les mer

Tunnel

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 14.07.11: En lokalpolitisk utfordring
13.07.2011 Vi var faktisk ganske nær en katastrofe i Oslofjordtunnelen for noen uker siden! Det har kanskje ikke helt sunket inn hos dem som bare skal "fikse litt" på tunnelen for så å sette "tilbudet" i gang igjen. Hva er egentlig problemet?
Les mer

Fergekaia på Storsand

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 04.07.11: Ønsker ferje permanent over Oslofjorden
Venstreleder Gunn-Torill Homme Mathisen og Arvid Skage mener det er helt nødvendig å styrke kollektivtilbudet på halvøya med en permanent båtforbindelse mellom Storsand og Drøbak.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander

Leserinnlegg i Røyken og Hurums avis 04.07.11: Historieforfalskning
28.06.2011 Redaktør Isaksen tegnet forleden et bilde av den politiske situasjonen i Hurum de siste fire år. Bildet er et vrengebilde av virkeligheten. Redaktøren trenger tydeligvis å få frisket opp hukommelsen.
Les mer

Bikere på folkemøte om Formel1-bane

Oppslag Røyken og Hurums Avis 23.05.11: Nyttig næring eller umoderne luftslott
Meningene er mange og kraftige fra både motstandere og tilhengere av planene om et motorsportanlegg ved Follestad.
Torsdag inviterte Røyken og Hurum Venstre til folkemøte om det planlagte Oslofjord Panoramic Racepark (OPR). Nærmere 250 tilhørere har møtt opp på Frydenlund skole i Åros.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 28.04.11: Fattigdommen øker dramatisk i Hurum
I fjor mottok 142 barn fordelt over 77 familier sosialhjelp i Hurum, noe som er over en tredobling på fem år. Tallene bekymrer Gunn-Torill Homme Mathisen (V), og hun ser det som nødvendig at kommunen tar grep for å snu utviklingen.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 07.04.11: Småbåthavn på Rødtangen
29.03.2011 Venstre har ikke vært begeistret for utbyggingen av en ny småbåthavn på Rødtangen. Vi hadde det marine miljøet i bakhodet og fryktet at den flotte badestranden skulle bli ødelagt.
Les mer

Marianne Arctander

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 31.03.11: FrP gjør sine hoser grønne, men hos hvem?
25.03.2011 I flere ordrike leserbrev skriver førstekandidaten til Hurum FrP, Trond Røed om ulike temaer som opptar ham. En skulle tro leserne var mer opptatt av hva slags politisk samarbeid Røed og hans parti ser for seg etter valgnatten i september.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis: Oppvekstsenter på Folkestad
01.03.2011 Venstre har arbeidet med å finne en varig løsning på driften av Holmsbu barnehage siden budsjettmøtet i desember 2010. Foreldre Arbeidsutvalget (FAU) ved Holmsbu barnehage ba Hurums folkevalgte om å se på muligheten for å etablere et oppvekstsenter på Folkestad skole. Det har vi gjort.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag i papirutgaven Røyken og Hurums Avis: Hurum Venstre omrokkerer valglisten
20.02.2011 Geir Stave var opprinnelig valgt av Hurum Venstres nominasjonsmøte 17. november til topplassen på årets valgliste. Stave har nå bedt om å få stå på 2. plass. Lokallagsleder Gunn-Torill Homme Mathisen rykker opp som førstekandidat.
Les mer

Hjerte

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 07.02.11: Familiens hus — Venstre sitt hjertebarn
02.02.2011 Hurum kommune har mange utfordringer, ikke minst innen barnevern, psykisk helse og rus. Forebyggende helsearbeid er det viktig å prioritere. Familiens hus er Hurum Venstre sitt hjertebarn.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 24.01.11: Når hjertesakene blør
24.01.2011 Venstre svarer foreldrene i Holmsbu barnehage.
Les mer

Venstres leder Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 23.12.10: Fra de politiske kulissene i Hurum
23.12.2010 Venstreleder Gunn-Torill Homme Mathisen føler at det er behov for en liten presisering når det gjelder budsjettforliket i kommunestyret i Hurum nylig – både i forhold til uttalelser fra andre partier og enkelte faktafeil i avisene.
Les mer

Marianne Arctander8

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 19.12.10: Serverte budsjettkake
– Hurums budsjett for 2011 kan best betegnes som en enkel sjokoladekake uten noe ekstra, mener Høyres Monica Bratlie. Selv om Ap fikk igjennom en del av sine ønsker, var det likevel Venstre som smilte bredest etter møtet. – Dette ble vårt budsjett, for vi har fått igjennom alle forslagene våre, sier Marianne Arctander (V).
Les mer

Marianne Arctander

Oppslag i Drammens Tidende 14.12.10: Ber for barnehagen
Hurum Venstre er en av de partiene som kjemper for å beholde barnehagen. I dag kommer de med et alternativt budsjett som blant annet skal redde den lille barnehagen.
Les mer

Geir Stave, Gunn-Torill Homme Mathisen og Bjørn Lindvig

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 22.11.10: Nye Venstre-kandidater
TREKLØVER: Venstrelista i Hurum er klar: Geir Stave stiller som ordførerkandidat. Gunn-Torill Homme Mathisen og nykommer Bjørn Lindvig stiller på henholdsvis 2. og 3. plass i partiet.
Marianne Arctander trekker seg tilbake, og overlater Geir Stave til å bli Venstres ordførerkandidat i Hurum ved kommunevalget neste år.
Les mer

Roy Heien

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 20.11.11: Tror rådhuset kan bli billigere
Knut Sørli (Ap) og Roy Heien (V) tror at et administrasjonsbygg i Sætre kan bygges vesentlig billigere enn det om er foreslått.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 18.11.11: Får ny barnehage på Storsand
På rekordtid har planer om en barnehage på Storsand blitt en realitet. Det betyr at kommunen ikke vil forlenge avtalen med Sætre kunst & musikk barnehage. Gunn-Torill Homme Mathisen (V) og Ole Furua Rødby (Sp), var svært positive til bygging av ny barnehage på Storsand.
Les mer

Nestleder i Hurum Venstre Finn Dale Iversen

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 11.11.10: Boligvekst på jordet
Hurum kommunestyre har godkjent reguleringsplanene for Folkestad gård. Det gir grønt lys for seks nye eneboliger på det som i dag er dyrket mark. Finn Dale Iversen i Venstre er oppgitt.
Les mer

Mari Myhrene

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 11.11.10: Må ses i sammenheng
Mari Myhrene er skuffet over vedtaket i kommunestyret, og mener dette må ses sammen med flere ting som skjer i Holmsbu.
Les mer

stopp

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 07.11.10: Ap dropper Hurumskolen
SVs fylkestingsrepresentanter vil ikke stemme for videregående skole i Hurum, og Buskerud Ap ber sine representanter følge etter.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 09.08.10: Venstre og vind
06.08.2010 Venstre ønsker bedre vilkår for satsing på fornybar energi, som vindkraft, småkraft, opprustning av vannkraftverk og biokraft. Dette er et område hvor regjeringen har sviktet. Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 27.07.10: Turist-hemmeligheten Hurum
Hurumhalvøyas skatter er ifølge Hurum Venstre en godt bevart hemmelighet. Ansatte på turistkontorene i Holmsbu og Sætre er enige.
Les mer

Marianne Arctander

Oppslag i Drammens Tidende 09.07.10: Rentemøte i moskeen
15.07.2010 Venstrepolitiker Marianne Arctander er opptatt av islams renteforbud og konsekvenser for enkeltmennesker.
Les mer

Marianne Arctander8

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 15.07.10: Svar fra en huring om kommunesammenslåing
15.07.2010 I et leserbrev utfordrer Marianne Arctander ApP og FrP til å mene noe om kommunesammenslåing.
Les mer

Hender

Oppslag i Drammens Tidende 25.06.10: Renteforbud stopper utdanning
Islams forbud mot rente hindrer denne småbarnsmoren i å ta utdanning. Drammens Tidende møter den 28 år gamle norsk-somaliske kvinnen rett etter jobb onsdag formiddag. Fra sju til halv elleve hver dag vasker hun, men hun drømmer om å ta utdanning.
Les mer

Rebekka Borsch og Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 23.03.10: Ønsker felles miljørådgiver
22.03.2010 Kommunestyrene i Røyken, Hurum og Lier har nylig vedtatt en felles energi- og klimaplan. — Hvorfor ikke spleise på en miljørådgiver for å følge opp planene, foreslår Rebekka Borsch, leder i Røyken Venstre og Gunn-Torill Homme Mathisen leder i Hurum Venstre.
Les mer

Mari Myhrene

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 18.01.10: Kritisk til Folkestad-reguleringen
Hurum kommune har regulert Folkestad gård til boligformål. Naboene mener det har blitt begått feil, og det er vanskelig å få svar på når omreguleringen egentlig skjedde.
Les mer

Venstres leder Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag Røyken og Hurums Avis 07.12.09: Gambler med folks helse
Venstrepolitiker Gunn-Torill Homme Mathisen fra Hurum er skremt over den lave bemanningen på legevakten i helgene. Hun frykter at folks liv og helse står på spill.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Oppslag Røyken og Hurums Avis 27.11.09: Venstre går for sydpol
Hurum Venstre har bestemt seg. De vil ha det planlagte Vinmonopolet i Hurum på Tofte.
Les mer

Geir Stave er leder i Buskerud Venstre

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 16.09.09 – Har aldri vært imot
Bernt-Leon Hellesø (SV) sier at Røyken SV aldri har vært imot skolen på Hurum. Samtidig ser ikke Geir Stave i Hurum Venstre bort fra at SV snur når neste års fylkesbudsjett skal behandles i desember.
Les mer

Marianne Arctander

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 24.09.09: Vurderer å gi seg
24.09.2009 Marianne Arctander (V) er kritisk til det tette samarbeidet mellom Ap og Frp i Hurum. Nå revurderer hun sin egen politiske framtid.
Les mer

Simen Eide

Leserinnlegg i Drammens Tidende: Vigrid må bekjempes med ord, ikke boikott
08.08.2009 De siste dagene har debatten rast i Buskerud: Skal Vigrid få lov til å stille til skoledebattene? Det er en viktig debatt, og mange faller i Vigrids egen usmakelighet når de argumenterer mot Vigrids rett til å stille til noe som fortsatt heter frie, demokratiske valg, skriver leder av Buskerud Unge Venstre Simen Eide i dette innlegget.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, leder Hurum Venstre

Leserinnlegg i Drammens Tidende 10.08.09: Venstre er ingen garantist for Jens
04.08.2009 Noen hevder at Venstre er en garantist for fortsatt Ap-regjering etter høstens valg. Dette er totalt feil, skriver Gunn-Torill Homme Mathisen i dette innlegget.
Les mer

Marianne Arctander 1

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 20.07.09: – Utrolig defensivt og feigt
20.07.2009 – Jeg synes det er utrolig defensivt og feigt, og kommunen kan få et omdømmeproblem hvis man ikke behandler denne typen saker på en ordentlig måte. Man kan ikke bare kjempe de sterkes sak, sier Marianne Arctander (V). Saken hun referer til er tilrettelagt undervisning for barn med spesielle behov.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Drammens Tidende 09.07.09: Nei til oljeboring i matfatet
08.07.2009 Spørsmålet om vern av havområdene utenfor Lofoten og Vesterålen blir en av de aller vanskeligste sakene i valgkampen, skriver Gunn-Torill Homme Mathisen (V) i dette innlegget.
Les mer

Marianne Arctander8

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 18.06.09: – Røed er blitt rød
– Jeg kjenner ikke den nye fagforenings-Røed igjen, sier Marianne Arctander (V). Hun mener at Frp svikter sine egne og Aps velgere i saken om konkurranseutsetting.
Les mer

Vindu, innhus

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis: Venstre vil ha bolyst
11.06.2009 I et leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis begrunner Venstres kommunestyregruppe hvorfor de går imot boplikt i Hurum.
Les mer

Fylkesleder i Buskerud Geir Stave

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 16.04.09: Venstre og miljøet
19.04.2009 Geir Stave svarer på påstandene framsatt i et leserinnlegg i RHA 16. april der det hevdes at Venstre kjemper mot seg selv og miljøet.
Les mer

Hus

Oppslag Røyken og Hurums Avis 02.04.09: Fjerner boplikten i Hurum
Protester fra Ap, SV og Sp til tross. Kommunestyret i Hurum har vedtatt å fjerne boplikten for hele kommunen.
Les mer

Motorsykkel, motorsport, motorcross

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 02.04.09: Midlertidig crossbane på Verket
25.03.2009 I et leserinnlegg ønsker Geir Stave Hurum Crossklubb lykke til, men gjør samtidig oppmerksom på at dersom betingelsene brytes vil saken komme opp til ny politisk behandling.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander

Leseinnlegg Røyken og Hurums Avis 30.03.09: En viktig seier
28.03.2009 Venstre er glad for at det finnes muligheter for overordnet politisk styring i viktige miljøsaker, i særdeleshet når lokale politikerne ikke evner å løfte blikket og ta hensyn til nasjonale interesser, men lar seg blende av en håndfull arbeidsplasser og sterke parti-/ og vennskapsbånd – fremfor vern. Det skriver leder og gruppeleder i Hurum Venstre i dette leserinnlegget.
Les mer

Havblikk, hav, sjø, strand

Oppslag Røyken og Hurums Avis 30.03.09: Skuffet over ikke å bli hørt
Hurum kommune har kjempet hardt for å få til reguleringsendringer i området på Verpen. Men nå innser ordføreren at slaget er tapt etter at departementet har gitt Fylkesmannen medhold.
Leder i Hurum Venstre, Gunn-Torill Homme Mathisen, derimot, mener avslaget fra Miljøverndepartementet er et sterkt signal om å verne strandsonen.
Les mer

Kaffe og aviser

Oppslag Røyken og Hurums Avis 27.03.09: Mer bibliotek til permiterte
Hurum Venstre vil gi Tofte-innbyggerne en hjelpende hånd i harde tider ved å forlenge biblioteket sin åpningstid.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg Drammens Tidende 10.03.09: Felles valgdag truer lokaldemokratiet
07.03.2009 I forslaget til nytt stortingsvalgsprogram går Arbeiderpartiet inn for å innføre felles valgdag for stortings- og lokalvalg. Begrunnelsen for dette er at man da kan oppnå høyere valgdeltakelse. Venstre er helt uenig i dette, skriver Gunn-Torill Homme Mathisen.
Les mer

Solnedgang ved tjernet, vann

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 05.03.09: Hurum R.I.P.
22.02.2009 Et lite minneord i dikts form skrevet i vintermørket.
Les mer

Geir Stave er leder i Buskerud Venstre

Leserinnlegg Liberal 01/09: Lokaldemokratiet styrkes med større kommuner
15.02.2009 I et innlegg i Venstres medlemsblad Liberal, argumenterer fylkesleder Geir Stave for hvorfor kommunesammenslåing er riktig vei å gå.
Les mer

Marianne Arctander

Leserinnlegg Drammens Tidende 14.02.09: Et dikt i sorg
14.02.2009 I Drammens Tidende i dag finner vi et dikt i sorg over det politiske liv i Hurum.
Les mer

Stemmegiving

Leder i Drammens Tidende 12.02.09: Kortene må på bordet
12.02.2009 Flertallet i Formannskapet i Hurum kommune har, mot Venstres ene stemme, vedtatt å selge den omstridte tomta i Sætre sentrum til Kiwi-kjeden — men taksten er hemmelig. Nå må kortene på bordet. Det krever samfunnsredatør i Drammens Tidende, Odd Myklebust, i lederartikkelen i dagens avis.
Les mer

Portrett, Geir Stave

Oppslag Røyken og Hurums Avis 12.02.09: Verdig en pris?
06.02.2009 Kjenner du noen som har gjort en ekstra innsats for miljøet i Hurum? -Tips oss, oppfordrer Geir Stave, som sitter i komitéen som skal tildele Hurum Venstre sin miljøpris for 2008.
Les mer

Marianne Arctander8

Oppslag Røyken og Hurums Avis 26.01.09: Vil ha visjoner for Sætre
26.01.2009 Marianne Arctander (V) vil ha visjoner og planer for Sætre. Hun ønsker å flytte Kiwi til bussholdeplassen, slik at man kan etablere Sætre sentrum med for eksempel smånæring og rekreasjonsområde.
Les mer

Marianne Arctander

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 09.02.09: Venstre ønsker å grunnlovsfeste personvernet
Den voldsomme økningen i bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi gjør at presset på personvernet og den enkeltes private rom blir stadig sterkere. Frihet forutsetter at hvert menneske vernes mot utilbørlig registrering, overvåking og inngripen i privatlivet.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 08.01.09: Svømmeundervisningen styrkes
08.01.2009 I budsjettbehandlingen i kommunestyret 16. desember fikk Venstre gjennomslag for sitt forslag om å styrke svømmeundervisningen i grunnskolen. I stedet for 10 timers svømmeundervisning, så får elevene i Hurum 15 timer fra 2009.
Les mer

Geir Stave er leder i Buskerud Venstre

Leserinnlegg i Drammens Tidende 29.11.08: JSF må gi dobbeltspor til Kongsberg
29.11.2008 – Vi i Venstre gleder oss med Kongsberg over de fremtidsutsikter Joint Strike Fighter kan skape for byen og området rundt, sier leder i Buskerud Venstre Geir Stave. Han er en ivrig forkjemper både for Ringeriksbanen og dobbeltspor til Kongsberg.
Les mer

Fylkesleder i Buskerud Geir Stave

Leserinnlegg Drammens Tidende 16.11.08: Ny skole i Hurum — bra for hele Buskerud
16.11.2008 Etablering av ny videregående skole i Sætre, Hurum er etter Venstres vurdering en fornuftig og fremtidsrettet investering for Buskerud, mener Geir Stave, leder i Buskerud Venstre.
Les mer

Geir Stave

Leserinnlegg i Drammens Tidende 26.10.08: Tro på småbedriftene
26.10.2008 Venstre er oppgitt over at regjeringen, midt i den globale finansuroen, legger fram et statsbudsjett som foreskriver helt feil medisin. Nå når vi trenger å trygge arbeidsplasser og sikre vanlige borgeres økonomi, vil regjeringen skjerpe arveavgiften for private eiere, heve ligningsverdien på næringseiendom og opprettholde den høye formuesbeskatningen. Dette er en politikk som rammer småbedrifter og familieeide bedrifter spesielt hardt, skriver Geir Stave, fylkesleder i Buskerud Venstre.
Les mer

Venstres leder Gunn-Torill Homme Mathisen

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 25.09.08: Exit Hurum Paper Mill
23.09.2008 Erik Solheim og statsminister Jens Stoltenberg reiser heller til Brasil og leker miljø-storkarer i stedet for å vise handlekraft og fleksibilitet på hjemmebane, skriver Gunn-Torill Homme Mathisen i dette innlegget.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen

Kronikk i Drammens Tidende 06.08.08: Hva skjer på rv. 281?
30.07.2008 Venstres fremste mål er å få ned antall trafikkulykker. Vi går inn for "nullvisjonen": Ingen skal bli alvorlig skadet eller drept i trafikkulykker. Denne visjonen deler dessverre ikke Regjeringen, noe bevilgningsnivået avspeiler og som gjør det umulig å nå målet, skriver Gunn-Torill Homme Mathisen i en kronikk i Drammens Tidende 6. august.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander

Kronikk i Drammens Tidende 22.07.08: Kjør debatt nå!
20.07.2008 Hurum Venstres Marianne Arctander og Gunn-Torill Homme Mathisen, henholdsvis gruppeleder og leder, slår tilbake mot utfallene fra Anne Hilde Rese (AP) i en kronikk i Drammens Tidende 22. juli.
Les mer

Leder i Røyken og Hurums Avis 16.07.08: – Debatten bør vi i alle fall ta
16.07.2008 – Det er pengesløsing å ha to tungdrevne kommuneadministrasjoner i et så lite område som Hurum-halvøya, skriver RHA-redaktøren i en lederartikkel 16. juli.
Les mer

Oppslag i Drammens Tidende 15.07.08: Hurum + Røyken = sant?
15.07.2008 Sentrale politikere i Hurum og Røyken gjør sommeren hetere. De drar i gang debatten om sammenslåing av de to kommunene.
Les mer

Oppslag i Røyken og Hurums Avis 11.07.08: Ønsker ny debatt om felles kommune
11.07.2008 Marianne Arctander og Lasse Thue ønsker å se på konsekvensene av at de kan bo i samme kommune i framtida.
Les mer

Leder Røyken og Hurums Avis 12.06.08: – Det mest aktive og synlige partiet
12.06.2008 På lederplass i Røyken og Hurums Avis 12. juni får Venstrelagene på Hurumhalvøya kredit for sin evne til å markedsføre seg og sin politikk.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 12.06.08: Plastposens forbannelse
09.06.2008 Venstre i Hurum og Røyken markerte verdens miljødag den 5. juni. Åstedet var Rortunet i Slemmestad, tema var overforbruket av plastposer i dagens samfunn.
Les mer

Leserinnlegg i Drammens Tidende 30.05.08: Bokbussen i Hurum
26.05.2008 Buskerud fylkeskommune skal behandle bokbussens videre skjebne i juni og alle kommuner er i den forbindelse bedt om å komme med en uttalelse om hvordan de ser på den videre driften.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 27.03.08: Senking av stemmerettsalderen er god distriktspolitikk
23.03.2008 Hurum Venstre mener, i motsetning til Hurum Høyre, at stemmerettsalderen kan senkes til 16 år. Vi mener dette er god distriktspolitikk.
Les mer

Førstesideoppslag i Røyken og Hurums Avis 03.03.08: Vil være prøvekanin
03.03.208 Hurum Venstre vil at kommunen skal være forsøkskommune for å senke alderen på stemmeretten. Det lyder som musikk i 16-åringenes ører. Jon Magnus Kristiansen (15) og Anette Svendsen (15) vil ha politikerne til å lytte til sine saker. Geir Stave og Gunn-Torill Homme Mathisen vil gjerne gi 16-åringer stemmerett.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 01.03.08: Verdig miljøprisvinner
01.03.08 Torger Ugstad fra Klokkarstua er tildelt Hurum Venstres miljøpris for 2007.
Les mer

Leserinnlegg i Drammens Tidende 03.02.08: Venstre er imot innføring av eiendomsskatt i Hurum
31.01.2008 Venstre er fremdeles imot innføring av eiendomsskatt. Vedtaket i kommunestyret i desember -07 om utredning av spørsmålet var forårsaket av et sterkt ønske fra våre folkevalgte om å bedre kommunens svake økonomi.
Les mer

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 28.01.08: Ufin Sørli
24.01.2008 Måten Arbeiderpartiets leder Knut Sørli uttrykker seg på i sine leserbrev er besynderlig og beklagelig mener Venstres gruppeleder Marianne Arctander.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 14.01.08: Hurum tar grep — endelig skole på agendaen
09.01.2008 Venstre mener det er på høy tid at skoleeieren, Hurum Kommune, setter fokus på skolens verdier og innhold, ikke bare de fysiske bygningene ved den enkelte skole. Det er betegnende for Hurumskolen at den ikke har et eget verdigrunnlag, men baserer seg på de nasjonale i læreplanen for 2006.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurum Avis 15.10.07: Etterrettelige Ap — i Drammen
11.10.2007 Det var med stor interesse jeg leste stortingsrepresentant og leder av Drammen Arbeiderparti Torgeir Micaelsen sitt leserinnlegg i Drammens Tidende 4.oktober. Micaelsen skriver under tittelen: Nei til valgsamarbeid med Frp. I innlegget forklarer han hvorfor det aldri var aktuelt med et samarbeid mellom Ap og Frp i Drammen.
Les mer

Leserinnlegg DT 05.10.07:Reguleringsplan for Verpen og utsettelsesforslag fra Ap og Frp
04.10.2007 Påtroppende ordfører fra Ap, Anne Hilde Rese, fremmet et utsettelsesforslag i kommunestyret 25.september. Ap og FrP sine stemmer sikret at Hurum kommunes allerede hardt belastende administrasjon skal bruke mer tid og ressurser på å konsekvensutrede det fremforhandlede meglingsresultatet samt vurdere grunneier Harald Wærpens nye forslag for utvikling i Sandspollen. Fristen Wærpen trengte var frem til nyttår. Dette vedtar Ap og FrP ved hjelp av ordfører Rybergs dobbelstemme, så viktig er det for dem å hjelpe sin partikollega.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 20.09.07: Gründere og småbedrifter
20.09.2007 For å sikre velferden vår må vi utvikle nye bedrifter, vi må skape nye verdier. Ved siden av å bidra til at de eksisterende bedriftene i Hurum har best mulige vilkår, må kommunen hjelpe til med å sikre nyskapning for grundere og småbedrifter.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 18.09.07: Kan velte samarbeid
Det trengs bare én blank stemme for å velte det oppsiktvekkende samarbeidet mellom Ap og Frp i Hurum.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 08.09.07: Honnør til Hurum Røde Kors
12.09.2007 I et oppslag i RHA 28.aug. kan vi lese at Hurum Røde Kors ønsker å starte opp leksehjelp i skolen for elever fra 5.til 7.trinn. Venstre applauderer initiativet!
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 08.09.07: Kan vi ha uforutsigbarhet i rehabiliteringstjenesten?
12.09.07 Etter den store sykehusreformen har presset på kommunehelsetjenesten blitt betydelig større. I tillegg har vi spesielt I Sætre området hatt en betydelig tilflytting. Dette gir utslag i bla. lange køer til behandling hos fysioterapeut og stort press på hjemmesykepleien.
Les mer


Leserinnlegg RHA 06.09.07: Venstre er imot eiendomsskatt
03.09.2007 Eiendomsskatten bidrar til økte sosiale forskjeller. Den rammer de svakeste, de med lav inntekt, som minstepensjonister, trygdede og sosialhjelpsmottakere — når disse eier sin egen bolig.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 03.09.07: Sykkelaksjonen var en folkeaksjon
04.09.2007 Sykkelaksjonen på onsdag var en folkeaksjon, 50 barn og voksne deltok. Vi fikk virkelig demonstrert at det er stort behov for gang- og sykkelvei i Hurum. Vi fikk god mediadekning, sjekk http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/282966, men overskriften i Røyken og Hurum avis kan tolkes som om at dette var en Venstre-aksjon.
Les mer

Leserinnlegg Drammens Tidende 31.08.07: Å følge sin ledende stjerne
31.08.2007 Hurums ordfører Roger Ryberg (AP) har latt seg kraftig provosere over mine uttalelser omkring hans utbyggingsiver og knefall for store, pengesterke investorer. Venstre har aldri lagt skjul på at vi synes Roger Ryberg og hans partifeller har det for travelt i Hurum. Pussig nok har debatten blant de folkevalgte vært nærmest fraværende i de største utbyggingssakene, mens ute blant folk er det mange som undrer seg over hastverket.
Les mer

Oppslag Røyken og Hurums Avis 27.08.07:Borgerlig i begge kommuner
27.08.2007 De siste meningemålingene i Røyken og Hurums Avis viser klart borgerlig flertall i Røyken og borgerlig med knappest mulig margin i Hurum.
Den siste ukene har Norfakta gjennonmført to politiske galluper for RHA, og for Hurum kommune tyder målingen på at det går mot et svært spennende valg.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 23.08.07: Ærlig og real valgkamp
Valgkampen er over oss, og avisspaltene fylles av partipolitikk. Ivrige og engasjerte innbyggere og listekandidater gir av seg selv og formidler hva de tror på, ønsker og håper. Som Venstres førstekandidat i Hurum, ønsker jeg selvfølgelig å ta del i debatten om kommunens fremtidige utvikling, hvilket jeg gjør etter beste evne og så ærlig jeg kan. På vegne av Venstre ønsker jeg at våre listetopper skal bidra til å styre utviklingen av Hurum på en annen måte enn det Arbeiderpartiet og Roger Ryberg gjør.
Les mer

Drammens Tidende 15.08.07: Alt er mulig i Hurum… med Venstre på vippen
15.08.2007 Det ligger an til en valgthriller i Hurum der nær sagt alle konstellasjoner er mulige. På vippen balanserer en selvsikker Marianne Arctander (V).
Les mer

Leserinnlegg RHA 23.07.07: Småbåthavn på Verket
Etter valget i høst vil det nye kommunestyret måtte ta stilling til forslaget om småbåthavn på Verket. Det er derfor godt at det er en livlig debatt i avisen, og også at det kommer innspill til kommunen når saken blir lagt ut på høring.
Les mer

Leserinnlegg RHA 23.07.07: Bademiljøet på Tyskerstranda
Tyskerstranda vest for Tofte er ei av de fineste badestrendene i Hurum, og mye brukt av både lokalbefolkninga, hyttefolk og dagsturister. Hurum kommune har bygd en utedo på stranda, men ingen har tatt ansvar for reinholdet. Derfor har det lett for å flyte over.
Les mer

Oppslag: Røyken og Hurums Avis 19.07.07: Ber Hurum overta Verksøya
Friområdet på Verksøya gror snart igjen. Svelvik kommune er grunneier. Hurum Venstre mener det er på tide at Hurum kommune overtar området og ruster det opp for allmennheten. Denne uken ble Røyken og Hurums Avis invitert til en omvisning. Det er som å gå på gjengrodde stier.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 19.07.07: Utfordringer når man bygger ut en idyll
Holmsbu er en av Hurums perler og framstår i dag som en hvitmalt idyll for både fastboende og turister. For meg og mange andre, er det Holmsbus arkitektoniske utforming med sin sjarmerende hvitmalte lavhusbebyggelse som gjør det lille tettstedet så unikt. Dette selvsagt i tillegg til den fantastiske beliggenheten ved fjorden.
Les mer

Leserinnlegg i Røyken og Hurums Avis 05.07.07: Kulturen i Hurum fortjener et løft
Hurum Venstre vil øke støtten til frivillige lag og foreninger og dessuten gi støtte til etablering av nye. Disse er støttepilarer i lokalsamfunnet. Vi er avhengige av enkeltmenneskers innsats for å sikre et godt kulturtilbud i kommunen vår. Kommunen bør legge til rette for og gi sin støtte til de kulturaktiviteter som engasjerte innbyggere tar initiativ til.
Les mer

Oppslag Røyken og Hurums Avis 27. juni 2007: Vil ha åpen barnehage
Åpne barnehager er ikke som andre barnehager. Venstre og KrF i Hurum vil kjempe hardt for å få et slikt tilbud på plass i Tofte.
Les mer

Oppslag Røyken og Hurums Avis 25.06.07: Sender ut sammen
Partiene i Hurum har blitt enige om å sende ut valgkampmateriell sammen. —Slik blir det mer demokratisk, sier Gunn-Torill Homme Mathisen (V).
Det var i vinter Hurum Venstre tok initiativ til å sende ut valgmateriell sammen til alle innbyggerne i Hurum. Vi er svært glad for at det blir en realitet, sier Homme Mathisen.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 07.06.07: Livsviktig oppgave
07.06.2007 Det har vært mye lokalt fokus på RV 23 i det siste, både i form av lokalavisens dekning og gjennom befaring med oss lokalpolitikere. I lang tid har det vært klart at Auvi-krysset er en farlig trafikkfelle, bl.a. med flere dødsulykker, uten at noe blir gjort med problemet. Den manglende videreføringen av RV 23 til E 18 innebærer dessuten en stor risiko både for myke og harde trafikanter langs den underdimensjonerte veistrekningen.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 07.06.07: Hurum kommune kan være med å redde klimaet!
FNs klimapanel offentligjorde nylig sin fjerde rapport om jordas klimatilstand. Over 3000 forskere fra hele verden har i fellesskap kommet fram til at det er noe galt med været, og at det er menneskene som står bak. Det blir varmere og varmere, og får klimaet fortsette å endre seg slik, så blir det dramatisk — både for naturen og for menneskene. En verden i en slik tilstand kan vi ikke overlevere til våre barn. Det er på tide å brette opp ermene og ordne opp.
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 24.05.07: Ja til utvikling av Hurum!
Venstres folkevalgte gleder seg over at så mange investorer ser på mulighetene i Hurum. Vi er glad for at mange ønsker å bosette seg og investere i den flotte halvøya vår. Samtidig vil vi slå fast at all utvikling ikke nødvendigvis er god utvikling.

Leserinnlegg Drammens Tidende 10.04.07: Manglende forståelse for politisk arbeid
Trond O. Røed, ordførerkandidat Hurum Frp, skriver i DT 30. mars at det er upassende av stortingspresident Jagland å støtte lokalpolitikere som er uetterrettelige. Røed påstår at stortingspresidenten binder Fylkesmannen, og at Venstre er en pådriver for å få en utbyggingssak avgjort hos Fylkesmannen, bak lukkede dører. Ordførerkandidaten fra Hurum Frp roter det hele til. Her er en liten oppklarende leksjon i politisk styring:
Les mer

Leserinnlegg Røyken og Hurums Avis 02.04.07: Truer demokratiet og ytringsfriheten
Det skal jammen ikke være lett å være folkevalgt i Hurum. Marianne Arctander (V) har siden januar i år mottatt tre brev fra grunneier Harald Wærpens advokatfirma etter at hun har gått offentlig ut mot forslaget om å regulere friområdet i Sandspollen / Verpen til næringsformål.
Les mer

Leserinnlegg i Drammens Tidende 31.03.07: Utilbørlig press
Aldri opplevd maken, uttalte ordfører Ryberg i Drammens Tidende 24. mars i år. Saken handler om Harald Wærpens bruk av Deloitte advokatbyrå for å presse kommunepolitiker Marianne Arctande r(V) vedrørende regulering av Sandspollen.
Les mer

OppslagDrammens Tidende 25.03.07: Uakseptabelt
Uhyggelig og uakseptabelt for vårt demokratiske system.
Slik beskriver stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap) grunneier Harald Wærpens truende advokatbrev til Marianne Arctander. Han synes det er skremmende at grunneieren angriper én konkret person.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 25.03.07: Ønsker seg en unnskyldning
Grunneier Harald Wærpen bruker advokat mot lokalpolitiker Marianne Arctander. Nå sier han at en unnskyldning løser konflikten.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 24.03.07: Bruker advokat mot politiker
Jeg føler at grunneieren vil true meg til taushet. Jeg blir ikke redd, men dette er svært ubehagelig og frustrerende, sier Marianne Arctander.
Kommunestyrerepresentanten for Hurum Venstre er rystet over å ha mottatt flere truende advokatbrev i kjølvannet av en politisk brennhet regulerings- og utbyggingsplan for Sandspollen i Sætre.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 24.03.07: Aldri opplevd maken
Jeg har aldri opplevd maken i min tid som politiker. Dette er vel uttrykk for at det er beintøft i politikken, sier ordfører Roger Ryberg i Hurum til Drammens Tidende. Den drevne Ap-veteranen får et nesten hørbart hakeslipp når han får vite at en lokalpolitiker i hans kommune har mottatt brev fra advokat i en løpende politisk sak.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 24.03.07: Ingen knebling
Min klient er ikke ute etter å kneble noen, men vi ønsker å understreke og markere at utøvere også av politiske verv skal og må være etterrettelige i all sin ferd, sier advokatfullmektig Christoffer Nicolaisen, til Drammens Tidende.
Les mer

Leserinnlegg RHA 22.03.07: Debatt er sunt
Det er med forundring at jeg leser i Rha 15. mars at Roger Olsen fra Arbeiderpartiet kaller Venstres folkemøte i Holmsbu for et ledd i valgkampen. Han skjønner ikke hvorfor Venstre skal arrangere et folkemøte nå. Mitt svar er, hvorfor ikke?
Les mer

Informasjonsmøte om forslaget til “Arealstrategi for Sætre”. Les oppslaget i Drammens Tidende

Leserinnlegg: Avgrunnsdalen, motorcross og Venstre!
Røyken og Hurums avis skriver 15.2 at undertegnede foreslår i kommunestyremøtet at man skal bruke Avgrunnsdalen som crossbane. Dette er feil.
Les mer

Leserinnlegg: To eller tre nivåer i norsk forvaltning?
Høyres Mette Lund Stake har i det siste lufta sine meninger i media om regioner/ fylker under overskrifta "verken fugl eller fisk." Prisverdig at vi får en debatt om de viktigste sakene på flere tiår i norsk politikk. Høyre vil ha to nivåer i den off. forvaltninga, mens Venstre og de fleste andre parti vil ha tre nivåer.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 20.01.07: Føler seg forfulgt.
Grunneier på Sandspollen i Sætre, Harald Wærpen, føler seg forfulgt av Hurum Venstre
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 11.11.06: Pengemakten styrer
-All utvikling er ikke nødvendigvis god utvikling. Vi er redd for at pengemakten får styre utviklingen i for stor grad. Det mener lokalpolitiker Marianne Arctander (V).
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 28.10.06: Håper på rettferdig handel

I en interpellasjon tar Marianne Arctander (V) opp spørsmålet om Fairtrade-kommune med ordfører Roger Ryberg. -Fairtrade er en utnevnelse for kommuner og byer som vil forplikte seg til å jobbe med etisk forbruk. Varer fra utviklingsland blir solgt til rettferdige priser for å bekjempe global fattigdom. Dette er solidaritet i praksis.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 18.10.06: 15 000 kroner i kommunal bonus skal lokke eldre arbeidstakere til å utsette pensjonisttilværelsen.
Hurum Venstre slår nå et slag for de eldste arbeidstakerne i kommunen. For å hindre at stadig flere benytter seg av AFP-ordningen, ønsker lokalpartiet at kommunen lager en offensiv seniorpolitikk.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 07.09.06: Fylkesmannen setter foten ned for utbygging av naturperlen Sandspollen i Sætre.
Flertallet i Hurum kommunestyre sa tidligere i år ja til å bygge ut strandsonen i Sandspollen, selv om fylkesmannen hadde mange innsigelser til utbyggingen.
Hurum Venstre og Kongelig Norsk Seilforening klaget på kommunestyrevedtaket. De to organisasjonene mener en utbygging i dette området vil være skadelig for miljøet, og en fallitterklæring for brukernes ønske om et uberørt område for rekreasjon og friluftsaktiviteter.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 23.06.06: Folkefest i Sætre
Aksjonsgruppa “Redd Sætre” ville ha kake til alle “aksjonistene”. Det ble fire meter med marsipan.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 04.04.07: Harket engasjerer seg
Sætre-samfunnet koker. Også Morten Harket engasjerer seg i utviklingen av Sætre sentrum.
Les mer

oppslag Drammens Tidende 10.03.06: Aksjonerer for sentrum
De vil skape blest om Sætre sentrum. Lørdag slår aksjonsgruppa til.
Det er lagt fram et forslag til reguleringsplan for Sætre sentrum hvor butikkene Coop og Kiwi vil bli liggende lenger nede mot sjøen enn i dag, med boliger på toppen. I tillegg er det inntegnet et 12 etasjers høyhus, hvor dagens helsestasjon ligger. Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander i Hurum Venstre mener dette ikke er rette måten å forme Sætre sentrum.
Les mer

Oppslag Drammens Tidende 02.02.06: Sandspollen vernes.

Det blir ingen utbygging av Sandspollen i Sætre. – En stor miljøseier, ikke minst for fremtidige generasjoner, sier Marianne Arctander.
Les mer

Gunn-Torill Homme Mathisen, førstekandidat i Hurum for Venstre
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**