Venstre gikk inn for Kulturskolen i Sliperiet

Et samlet Venstre gikk inn for at Kulturskolen etablerer seg i Sliperiet og ga dermed støtte til rådmannens forslag om å inngå avtale med Treschow-Fritzøe om leie av lokalet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Tone M. Anderssen

Det er en gledens dag for barn, unge og det frivillige kulturliv, sa Tone M. Anderssen da forslaget om å flytte kulturskolen og Studio Nille til Sliperiet var oppe til behandling i kommunestyret 23. mai. – Barna er fremtiden vår, barnefamilier kan være redningen vår, også i forhold til helt andre behov, som for eksempel pleie og omsorg, arbeidskraft og næringsutvikling.
Dette kan bidra til å motvirke forgubbingen av befolkningen vår: kulturskolen er et ypperlig virkemiddel for å sikre tilflytting og tilbakeflytting og nye arbeidsplasser, sa Anderssen. – Threschow Fritzøe har dessuten presentert et tilbud som er betydelig bedre enn det opprinnelige, helt uten investeringskostnader for kommunen, og dette er en avtale vi går helhjertet inn for.

Venstre er opptatt av mangfold, av individuelle forskjeller og utfoldelsesmuligheter for enkeltmennesket — det at noen føler lykke ved å sette en ball i et nett mens andre føler lykke og mestring ved å male en seilbåt eller lære seg en DDE-låt på gitar.

Også i Oppvekst- & Kulturkomiteen støttet Venstre forslaget fra rådmannen om at kommunen inngår leieavtale om Sliperiet med Treschow-Fritzøe. Venstres stemmer ble utslagsgivende i komiteen hvor fire fra Ap og Frp gikk imot og de fem resterende gikk for avtale.
– Primært ville vi ha en delt løsning hvor den visuelle delen beholdes i lokalene i Badeparken, men dette forslaget ville falle og vi ville heller ha hele Kulturskolen inn i Sliperiet fremfor en uviss løsning hvor det eneste sikre er at dagens lokaler er uegnet til en samlet skole, sier Hallstein Bast.

Hallstein Bast

Hallstein Bast

Andre løsninger som ble foreslått er skolene Mesterfjellet, Torstrand og Nanset, i tillegg til Munken.
– Dette ville resultere i helt andre kostnader i bygg som krever store endringer for å bli tilpasset virksomheten til Kulturskolen, mener Bast og fortsetter, – Sliperiet passer fint inn i Venstres visjon om en kulturakse i Larvik fra Hammerdalen, via Kulturhuset, Festiviteten, Indre havn og Tollerodden.

Det må være et tankekors at Ap ikke ville støtte Kulturskolen når vi tenker på at nettopp dette partiet sitter med kulturministeren som har pekt ut Larvik Kulturskole som demonstrasjonsskole!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**