Høyfjellet sikret for allmennheten

Etter forslag fra Venstres Dag Vige vedtok bystyret sent i går kveld at naturområdet Høyfjellet og bygningen på stedet skal brukes til allmennyttig formål. Høyfjellet er nå frigjort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Dag Vige

Foto: Jan Kenneth Stavenes

Stedet var opprinnelig blitt utpekt til å bygges ned med boliger til soningsfanger. Befolkningen på Flekkerøy reagerte på dette. Venstre tok saken opp. Dag Vige uttaler etter møtet: “Nå er det blitt slik vi mener er riktig. Og kke nok med det: For et par dager siden klippet forsvaret vekk skiltene med “Militært område. Adgang forbudt” slik at folk nå lovlig kan ta området i øyensyn. Det er både riktig og godt.
Kommunen bruker 4 millioner til å kjøpe området.
Høyfjellet er et veldig flott sted. Det er en del av et stort naturområde, sentralt plassert på øya og med en fantastisk utsikt fra toppen.
Historielaget på Flekkerøya vil nå kontaktes av Kristiansand kommune med tanke på å lage en samarbeidsavtale for bruk og utnyttelse av bygningen på stedet. Og skoler og barnehage på øya kan området i bruk. Båtfolket kan ta turen til Alsvika og spasere den korte veien til toppen for å ta hele øya i “øyensyn”.

Vi gleder oss sammen med folket på Flekkerøya!
Dag Vige
Gruppeleder

Dag Vige

Foto: Jan Kenneth Stavenes

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**