Christian Aakermann

Lier Venstres 6 kandidat til kommunevalget 10 september

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Christian Aakermann

Foto: privat

Hei.

Jeg heter Christian Aakermann, er 42 år, gift med Astrid og er far til Ola på 6 og Kristi på 2 år. Vi bor i Vestsidevegen på Renskaug i Lier, sammen med hunden vår Pablo.

Jeg er utdannet ingeniør og økonom, og har Master utdannelse innen ledelse fra Handelshøyskolen BI. Til daglig er jeg leder for en eksportrettet industrivirksomhet med produksjon på Tranby i Lier.

I de 17 årene vi har bodd i Lier, er mye av fritiden brukt i naturen. Finnemarka er tilgjengelig i gangavstand, og jeg er ofte på joggetur med Pablo med utgangspunkt i Eggevollen, Eiksetra eller Årkvisla. Jeg har tidligere drevet med lavine- og redningshund i 10 år, og har mange netter bak med meg ettersøkning etter savnede personer i skogområder på Østlandet. Jeg tror på enkeltmenneskets innsats for fellesskapet, og har flere ganger sett at fritidsinteresse i en humanitær organisasjon uten statsstøtte gir mening både for savnede personer som blir funnet, og kanskje like mye som for de som leter og finner de savnede.
Nylig har jeg frisket opp gamle fotballkunnskaper, og er nå aktiv i Liungen Old Boys, i tillegg til å være lagleder for en gjeng håpefulle 6- og 7 åringer

Jeg er så heldig å få lov til å jobbe med personer og grupper fra ulike land og kulturer både i inn- og utland, og er en historieinteressert og nysgjerrig person som ønsker å forstå hvorfor verden er som den er.

Ideologisk er jeg solid plantet i Venstre, og er vesentlig mer liberal enn den jevne sosialdemokrat. Jeg synes det er mye godt å si om Norge og våre likhetsidealer. Det må derimot ikke forveksles med at alle skal være like. Vi skal ha felles kjøreregler, men bør være romslige med hensyn til fremkomstmiddel og kjøreteknikk.

Jeg er opptatt av å videreutvikle Lier til å bli en foregangskommune for et mer miljøvennlig og lønnsomt landbruk, og å benytte de naturgitte forutsetningene bygda har til å bygge sterke merkevarer med lokal forankring, som for eksempel Lierepler.
Like viktig er det å ta vare på og videreutvikle det omfattende industri- og næringslivet i Lier i samme retning. Norske lønninger er høye, og vil fortsette å være høye fremover. Da må vi evne å skape unike arbeidsplasser, i fremtidsrettede bransjer innen nisjer hvor pris ikke er viktigste konkurransefortrinn. La oss starte med å rydde opp i miljøsyndene langs Lierstranda, og erstatte gårsdagens industribedrifter med morgendagens.

Uansett hvilket ståsted du har, bruk din stemme. Helst ser jeg at du bruker den på Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**