Venstre, KrF og Høyre i Hurum sonderer muligheter for samarbeid etter valget

Representanter fra Venstre, KrF og Høyre i Hurum har gjennom flere møter sondert mulighetene for et samarbeid etter valget. Samtalene har vist at partiene har mange felles holdninger, særlig i følgende saker:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


MILJØ. Vi ønsker en sterk satsing på miljøtiltak i Hurum kommune. Vi vil blant annet presse på for økt utbygging av gang- og sykkelveier, utarbeide en kystsoneplan som tar hensyn til vår sårbare kystlinje, styrke kollektivsatsingen, jobbe for en miljøvennlig sentrumsutvikling i Sætre og på Tofte og få på plass en forpliktende klimaplan for Hurum.

KOMMUNAL VELFERD. Vi vil sikre valgfrihet for Hurums innbyggere – tilbudet fra kommunen skal tilpasses hvert enkelt menneskes behov. Vi ønsker høy kvalitet innen skole, eldreomsorg og øvrige deler av det kommunale tilbudet.

FRIVILLIGHET OG KULTUR. Vi vil øke støtten til frivillige organisasjoner. Hurum gir svært liten støtte til disse i dag. Vi mener det er særdeles viktig å satse på kultur og vi ønsker at ungdom skal få gode aktivitetstilbud.

SMÅBEDRIFTER. Vi ønsker et økt tilfang av småbedrifter. Vi må opprette næringshager, sørge for rask og positiv saksbehandling i kommunen og stimulere til nyetableringer.

Grunnlaget for samtalene ligger i at våre partier har et sterkt, felles ønske om en mer ansvarlig styring av kommunens økonomi. Våre partier ønsker alle en høy kvalitet og åpenhet i alle ledd i kommunens saksbehandling, samt en positiv innstilling til det private initiativ.

Partiene har ikke inngått et bindende samarbeid.
Det er valgresultatet til høsten som eventuelt gir grunnlag for et samarbeid.
Det er velgerne som avgjør. Bruk stemmeretten din!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**